Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Ο «Σουηδός» οδοιπόρος ...και ο Ικαριώτης συνοδοιπόρος του

Ένα άρθρο για τον Πάνο Κανακάρη που συμμετείχε στην πορεία Πάτρα - Αθήνα που διοργάνωσε για την ανεργία ο «κόκκινος» δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης 
Φωτογραφία του χρήστη Ελληνική Κοινότητα Στοκχόλμης - Grekiska föreningen i Stockholm.
Κι όμως αρχικά ελάχιστοι φίλοι τον πιστέψαμε (ήταν και Πρωταπριλιά) όταν μας έγραψε από την Σουηδία αυτό το μήνυμα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook...

αλλά μετά, τον είδαμε στην Ακράτα!!!!


..και ξαφνιαστήκαμε δυο φορές όταν τον είδαμε να βγάζει ΟΛΗ την διαδρομή ....με τα μπαστουνάκια του !!! και να λέει σε μια συντρόφισσα που τον αγκάλιασε συγκινημένη στο Συνταγμα:

«Δεν έκανα τίποτε σπουδαίο βρε παιδιά. Απλά ελπίζω κι εγώ όπως και όλοι όσοι λάβαμε μέρος σε αυτή τη πορεία, να στείλαμε το μήνυμα μας στους άνεργους αυτής της χώρας. Ελπίζω να τους κάναμε να νιώσουν πως δεν είναι μόνοι τους. Γιατί ξέρεις πόσο άσχημα νιώθουν αυτοί οι άνθρωποι, εκτός από τα άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν;;;; Είναι σαν πουλάκια με πληγωμένα τα φτερά τους και δεν πρέπει να νιώθουν άσχημα. Δεν φταίνε αυτοί που είναι άνεργοι».



Ο ίδιος σεμνός αλλά ο «παλαβός» «ανταποκριτής» μας που ήρθε απο Ικαρία ειδικά για την Πορεία στην Πατρα και μας έστελνε φωτό συνεχώς, εγραφε για τον Πάνο που περπάτησαν και τα 220 χιλμ μαζί:

«6η μέρα πορείας Πάτρα -Αθήνα...τα πόδια έχουν γίνει κουδούνια...Ο ήλιος είναι αμείλικτος...Βλέπεις όμως τέτοιες εικόνες-εμπειρία ζωής και συνεχίζεις: Οι εικονιζόμενοι είναι σχεδόν 80 χρονων και είναι από την αρχή της πορείας. Ο πεζός με τα μπαστούνια είναι ο «Σουηδός» (Έλληνας μετανάστης που ήρθε ξανά στη Ελλάδα για την πορεία)... Ένας από τους 1000αδες λόγους για να φτάσουμε όρθιοι και νικητές στο Σύνταγμα... ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ... (για να βλέπω παρουσίες από κάτω..!!)».

και ο ίδιος ο Ικαριώτης στην κατάληξη 
«Με τους παραπάνω εικονιζόμενους (φυσικά λείπουν κι άλλοι) πορευτήκαμε από κοινού έναν δρόμο 220 χλμ.από την Πάτρα έως την Αθήνα κατά της ανεργίας, που στην αρχή έμοιαζε ακατόρθωτο...τιμή μου που γνώρισα τέτοιους υπέροχους ανθρώπους».


και φυσικά ο ακούραστος Δήμαρχος γιατρός:
-Έτοιμος να καταπιείς και σήμερα χιλιόμετρα? 
-Θα φτάσουμε στην Κόρινθο κάνοντας σεργιάνι....


Αντανάκλαση: Λαϊκή Εξουσία