Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Κύλησε ο Μπαλτάκος και βρήκε τον Καρατζαφέρη

Του Νίκου Μπογιόπουλου
Φωτογραφία του Vasileios P Kostaras.
Αποκαλυπτική από κάθε άποψη η προχτεσινή συνέντευξη του Καρατζαφέρη στον «Ενικό» και στον Νίκο Χατζηνικολάου. Μάθαμε, για παράδειγμα, πόσο «καλό παιδί» είναι ο ναζί Μιχαλολιάκος. Διότι, όπως είπε ο Καρατζαφέρης, όταν ο ναζί πηγαίνει για συνεντεύξεις τότε, ο Μιχαλολιάκος -ο «αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη για την δολοφονία Φύσσα»- φροντίζει να φέρνει στο στούντιο κι ένα μπουκάλι ουίσκι για να κερνάει τους καμεραμέν…

    Μάθαμε, επίσης, ότι επειδή εκτός από την νομιμότητα λατρεύει και την «ηθική», γι’ αυτό είχε φροντίσει ως γνήσιος πατριώτης να διαθέτει και μερικές off shore…

    Μάθαμε ότι ο «ανθρωπισμός» που διέπει τον Καρατζαφέρη και το νέο κόμμα του ξεχειλίζει σε τέτοιο βαθμό που θα έπαιρνε τους «λαθρομετανάστες» και όσους πρόσφυγες δεν πνίγηκαν στο Αιγαίο και θα τους γύριζε εκεί που πέφτουν οι βόμβες. Πρόκειται για θέση συνέχεια εκείνης που είχε διατυπώσει  παλιότερα για τους πρόσφυγες: «Όταν πλοίο (με πρόσφυγες και μετανάστες) διέρχεται  ελληνικά χωρικά ύδατα θα βυθίζεται» (ομιλία στη Λάρισα, 2/4/2011) …

    Μάθαμε, επιπλέον, ότι τον νέο συνέταιρο του στο νέο κόμμα που έφτιαξε, τον Μπαλτάκο, τον συνομιλητή του Κασιδιάρη, τον τύπο που απειλούσε με πιθανή συγκυβέρνηση της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία και τη Χρυσή Αυγή, τον επέλεξε με έναν εξαιρετικό τρόπο: Τον ίδιο τρόπο που είχε επιλέξει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής για βουλευτή της ΕΡΕ τον Μανιαδάκη, τον αρχιβασανιστή του  χουντικού καθεστώτος του φασίστα δικτάτορα Μεταξά…


Σε όλα αυτά τα θαυμάσια, λοιπόν, ας έχουμε υπόψη μας και  κάποια τα οποία ήδη γνωρίζαμε.  Ας τα θυμηθούμε:

«Γρίβα μ' σε θέλει ο βασιλιάς... »

    Είναι ο κύριος Καρατζαφέρης «Χίτης»; Μα φυσικά όχι. Δεν του το επιτρέπει η ηλικία του άλλωστε. Αυτό πάντως που του επιτρέπει η ηλικία του - και προπαντός η... ιδεολογία του - είναι η αγάπη του προς τους «Χίτες», τους γερμανοτσολιάδες και τους ταγματασφαλίτες.

    Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα, που το 2009, όχι μόνο ανακοίνωσε ότι ηγείται προσωπικώς της απόδοσης «τιμών» εκ μέρους του τότε κόμματός του, του ΛΑ.Ο.Σ, στον επικεφαλής των «Χιτών», τον Γρίβα, αλλά και ότι μετά από εντολή του, το αμφιθέατρο των γραφείων του ΛΑ.Ο.Σ είχε πάρει το όνομα του Γρίβα.

Ποιος ήταν ο Γρίβας; Μα ο ιδρυτής της ναζιστικής «Χ» την περίοδο της Κατοχής...

«Ναι στο ΔΝΤ, ναι στα Μνημόνια»!

    Είπε ο Καρατζαφέρης στην προχτεσινή συνέντευξή του ότι  δεν πρόκειται να συνεργαστεί με «μνημονιακές δυνάμεις». Στην επιμονή του Χατζηνικολάου ότι δεν μοιάζει καθόλου πειστικός όταν λέει κάτι τέτοιο, ο Καρατζαφέρης έφερε το ατράνταχτο επιχείρημα: «Μοιάζω με Καραγκιόζη;» (σσ: αυτό η στήλη δεν το σχολιάζει, το αφήνει στην κρίση του αναγνώστη)…

    Ας θυμηθούμε:
  • Ο «δεν συνεργάζομαι με μνημονιακά κόμματα» είναι αυτός που ψήφισε το πρώτο Μνημόνιο του Παπανδρέου και δήλωνε: «Μακάρι να είχαμε άλλους 20 Πάγκαλους»..
  • Είναι αυτός που όχι μόνο συνεργάστηκε, αλλά συμμετείχε στην κυβέρνηση Παπαδήμου ψηφίζοντας και εφαρμόζοντας και το δεύτερο Μνημόνιο.
  • Είναι αυτός που δήλωνε ότι: «Το ΔΝΤ είναι ένας πράγματι σκληρός παράγων. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να τον διερευνήσουμε» (Γιώργος Καρατζαφέρης, συνέντευξη Τύπου, Θεσσαλονίκη, 8 Απρίλη 2010).
  • Είναι αυτός που έλεγε: «Είχαμε μιλήσει με την κυβέρνηση Καραμανλή πριν από 15 μήνες για αναδιάρθρωση του χρέους και προσφυγή στο ΔΝΤ» (Γιώργος Καρατζαφέρης, «ΝΕΤ», 18 Μάρτη 2010).
Συμπέρασμα: Δεν ξέρουμε τι θα γράψει η Ιστορία για τον ερχομό του ΔΝΤ στην Ελλάδα. Ο «αντιμνημονιακός» Καρατζαφέρης, πάντως, κατά τα λεγόμενά του, ζητούσε την πρόσκληση του ΔΝΤ δεκαπέντε μήνες πριν αυτό έρθει. Δηλαδή... από το 2008!

«Ναι στις μειώσεις μισθών»!

    Ότι ο Καρατζαφέρης είναι άνθρωπος του λαού – όπως και τα κόμματα που κατά καιρούς φτιάχνει – το γνωρίζουμε από την εποχή που  διοργάνωνε συνεντεύξεις Τύπου (5/2/2009) για να δηλώσει ότι θα στείλει «γλυκά και λουλούδια» στον κ.Βγενόπουλο για να τον ευχαριστήσει που πήρε την «Ολυμπιακή»…

    Αλλά ένας άνθρωπος του λαού δεν μπορεί να μην νοιάζεται και για τον μισθό του λαού. Πώς; Έτσι:
  • «Μείωση μισθών; Εάν χρειάζεται θα το κάνουμε! Για το καλό της πατρίδας» (Γεώργιος Καρατζαφέρης, πρακτικά Βουλής, 2/12/2009).
  • Τι ήταν ο 13ος μισθός των εργαζομένων; Τι ήταν το «δώρο» των Χριστουγέννων και του Πάσχα; Μα τίποτα λιγότερο από ένα... «περίεργο κεκτημένο»! (Γεώργιος Καρατζαφέρης, συνέντευξη στο ρ/σ «Αλφα 9,89», 7/12/2009)
Αυτός είναι ο Καρατζαφέρης και τα κόμματά του: Ο «πατριώτης», αυτός ο «λαγός» της βαρβαρότητας, είχε «κόψει» τους μισθούς και τα δώρα των εργαζομένων πριν ακόμα τους κόψει το ΠΑΣΟΚ, πριν ακόμα τους κόψει η τρόικα, πριν ακόμα τους κόψουν τα Μνημόνια!

«Πλυντήριο φασιστών και ναζί»!

    Είπαμε: Ο Καρατζαφέρης είναι δημοκράτης. Απόδειξη ότι ξέρει να αναγνωρίζει τα «καλά παιδιά». Όπως ο ναζί, ο Μιχαλολιάκος.  Η’ ο «βασιλεύς»…
  • Ο Καρατζαφέρης από 1974 έχει δώσει εξετάσεις ως «υπηρέτης» του Κοκού. Ήταν τότε που εξέδιδε το έντυπο «Ελληνικόν Στέμμα» και προπαγάνδιζε την - με δόξα και τιμή - επιστροφή του Γλύξμπουργκ στην Ελλάδα.
    Είναι μια «ικανότητα» να ξεχωρίζει τα «καλά παιδιά» που ο Καρατζαφέρης την διαθέτει από παλιά:
  • «(...)οι σχέσεις του Γ. Καρατζαφέρη με το νεοφασιστικό χώρο, καθώς και με τα χουντικά κατάλοιπα καθορίστηκαν πολύ συχνά από την αμοιβαία καχυποψία. Ο πρώτος πάντα ήθελε να τους ενώσει κάτω από μία ομπρέλα, αρχικά υπό τη Νέα Δημοκρατία και στη συνέχεια υπό τον ΛΑ.Ο.Σ. Οι άλλοι ζητούσαν πάντα αυτό που τελικά μόνο ο Γ. Καρατζαφέρης θα μπορούσε να τους προσφέρει: βήμα στη Βουλή. Και τους το προσέφερε» («Καθημερινή», 14/10/2007).
    Ο κύριος αυτός, ο Καρατζαφέρης, ως βουλευτής ακόμα της ΝΔ, δήλωνε:
  • «Ερχόμαστε σήμερα και λέμε ότι η ΝΔ χρειάζεται ένα συμπλήρωμα. Και ποιο είναι το συμπλήρωμα αυτό; Είναι (...) οι ευρισκόμενοι δεξιά της ΝΔ, η "Χρυσή Αυγή", η οποία έχει πρωταγωνιστές του αγώνα, μπορεί η "Χρυσή Αυγή" με όσους έχει, πολλούς ή λίγους, να κάνει τόσο θόρυβο και να συμμετέχει. Η ΕΠΕΝ. Οι βασιλικοί. Αυτοί δεν χρειάζονται;». (Telecity, 16/1/1998)
Υπάρχει ακόμα αμφιβολία για την… δημοκρατικότητα του ανδρός; Αν, ναι, ας θυμηθούμε:
  • Στις περιφερειακές εκλογές του 2002,  στο ψηφοδέλτιο του (τότε) κόμματός του Καρατζαφέρη, του ΛΑ.Ο.Σ, φιγουράριζαν 4 ονόματα χρυσαυγιτών. Οι Κολιός Βασίλειος, Παπαδημητρίου Μιχάλης, Σκάντζος Νικόλαος και Παναγιώταρος Ηλίας (ναι, ο γνωστός…). Οι δυο τελευταίοι, μάλιστα, όπως διαφήμιζε το (τότε) κόμμα του Καρατζαφέρη δεν ήταν «απλοί» χρυσαυγίτες. Ήταν μέλη της ΚΕ της Χρυσής Αυγής.
Τότε που η εφημερίδα της «Χρυσής Αυγής» (19/9/2002) διαφήμιζε τους υποψηφίους της για την υπερνομαρχία Αττικής, που είχαν βρει στέγη στο ψηφοδέλτιο του Καρατζαφέρη και του ΛΑΟΣ (η φωτογραφία είναι από το «jungle-report.blogspot.gr»)
«Ζήτω ο "γύψος"»

    Φυσικά ένας τέτοιος… δημοκράτης  δεν θα μπορούσε να μην νιώθει μια κρυφή λατρεία για την χούντα των συνταγματαρχών.  Και για τις μεθόδους της:
  • «Εν πάση περιπτώσει, ήρθαν οι συνταγματάρχες, περάσαμε μια επταετία με πολλά πλην, δημοκρατίας, ελευθερίας - αυτά ήταν τα πλην - και συν ότι είχε βάλει καθένας το κεφάλι κάτω, μια και δεν μπορούσε να συνδικαλίζεται, δεν μπορούσε να κάνει απεργίες, πήγαν τα πράγματα καλά. Τα σωστά σωστά. Τα σύκα σύκα και η σκάφη σκάφη»! (Γεώργιος Καρατζαφέρης, «Τηλεάστυ», 21 Απρίλη 2008)
    Τόσο αγαπούσε την χούντα ο Καρατζαφέρης που:
  • Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου του, ο πρώτος σε σταυρούς υποψήφιος του Καρατζαφέρη στις εκλογές του 2004, δε ήταν άλλος από τον δεδηλωμένο ναζιστή και χουντικό Πλεύρη.
   Τόσο αγαπούσε την χούντα ο Καρατζαφέρης, που:
  • Ανήμερα του πραξικοπήματος, στις 21/4/2002, ο Καρατζαφέρης είχε φροντίσει στον τηλεοπτικό του σταθμό «Τελεάστυ» να έχει έναν «εκλεκτό» καλεσμένο για να «γιορτάσουν» μαζί την «επέτειο»: τον Παττακό.
21/4/2002: Ανήμερα του πραξικοπήματος, στο κανάλι του  Καρατζαφέρη, ο Παττακός εξηγεί  - με την βοήθεια του Καρατζαφέρη - τα της «Επαναστάσεως»…
 Ιδού, λοιπόν, το «ιδανικό» του Καρατζαφέρη. Το είχε διατυπώσει ανήμερα της «Επαναστάσεως», από τον τηλεοπτικό του σταθμό. Είχε, βέβαια, μερικά «πλην» η χούντα, αλλά τα... «συν» της χούντας κάνουν τον Καρατζαφέρη να… ξελιγώνεται. Όπως ότι επί χούντας «ο καθένας είχε βάλει το κεφάλι κάτω», ότι ο συνδικαλισμός και οι απεργίες είχαν τεθεί στο «απόσπασμα».

    Μήπως περνάει από το μυαλό σας να πρόκειται για άνθρωπο που αναπολεί τις εποχές του «λοχία» αφού, τότε, επί χούντας, κατά τον Καρατζαφέρη, «πήγαν τα πράγματα καλά»;

    Ότι είναι θιασώτης του «γύψου», ότι αυτή είναι η Ελλάδα που επιθυμεί και νοσταλγεί;


Σε κάθε περίπτωση τα πράγματα με τον Καρατζαφέρη έχουν έτσι:
  • Από την δεκαετία του ’70 και από «υπηρέτης» του Κοκού,
  • στη δεκαετία του '80 «υπηρέτης» της ΝΔ του Μητσοτάκη,  κατόπιν,
  • στη δεκαετία του '90, βουλευτής της, υπέρμαχος - έως και την αποπομπή του από τον Κώστα Καραμανλή - της σύμπηξης «κοινού μετώπου» της ΝΔ με τους βασιλικούς, τη χουντική ΕΠΕΝ και τη ναζιστική «Χρυσή Αυγή», και πλέον
  • στην τρέχουσα περίοδο, «λαγός» των Μνημονίων.
 Ο πρώτος που έθεσε το θέμα της περικοπής των μισθών. Βασικός στυλοβάτης της «εσωτερικής τρόικας». Διακινητής της πολιτικής «μαυρίλας». Υπέρμαχος της λήψης  μέτρων κατά της λαϊκής διαμαρτυρίας και του δικαιώματος έκφρασης της λαϊκής απόγνωσης που προκαλεί η εφαρμοζόμενη πολιτική.

    Αυτή είναι η πολιτική στην οποία πρωτοστατεί ο Καρατζαφέρης και τα κατά καιρούς κόμματά του. Τα οποία είναι αρμοδιότητας εκείνων που ψάχνουν «μια σοβαρότερη Χρυσή Αυγή» να απαντήσουν αν πληρούν τις εν λόγω προδιαγραφές…

Αντανάκλαση: enikos