Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

«Νίκη της λαϊκής κυριαρχίας - Ήττα για τον άξονα ΕΕ / ΔΝΤ / ΝΑΤΟ»

Βρετανικό Κομμουνιστικό Κόμμα: Η απόφαση του λαού στο δημοψήφισμα να γίνει σεβαστή και να εφαρμοστεί πλήρως 
Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι μια τεράστια επιτυχία και ενδέχεται να προκαλέσει τεράστιο πλήγμα για την καπιταλιστική άρχουσα τάξη στη Βρετανία, για τους πολιτικούς στην υπηρεσία της και τις ιμπεριαλιστικές τους συμμάχους της της ΕΕ, των ΗΠΑ, του ΔΝΤ και του ΝΑΤΟ.

Οι πολίτες μίλησαν και η λαϊκή κυριαρχία απαιτεί τώρα το Κοινοβούλιο να αποδεχθεί την λαϊκή ετυμηγορία και να πραγματοποιήσει την εντολή που έδωσε ο λαός. Αυτό που  πρέπει να κάνει η Αριστερά τώρα, είναι να εντείνει τις προσπάθειές της για να μετατρέψει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος σε μια ήττα για το σύνολο του άξονα ΕΕ / ΔΝΤ / ΝΑΤΟ.

Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση Κάμερον-Όσμπορν έχει χάσει την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων και δεν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη της διαπραγμάτευσης για την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρέπει να παραιτηθεί αμέσως (σ.σ. Το δελτίο Τύπου του ΚΚΒ εκδόθηκε πριν από την ανακοίνωση της παραίτησης Κάμερον).

Το Κομμουνιστικό Κόμμα δεν τρέφει καμία εμπιστοσύνη, επίσης, στο γεγονός ότι  υπό την ηγεσία μιας συντηρητικής κυβέρνησης και άλλων φίλα προσκείμενων στα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρήσεων, φιλο-ιμπεριαλιστές και νεοφιλελεύθεροι όπως οι Bors Johnson, Michael Gove, Liam Fox και Duncan Smith σκοπεύουν να αντισταθούν στις πιέσεις που θα εξαπολύσει το Σίτι του Λονδίνου, οι μεγάλες επιχειρήσεις, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ για να αποτρέψουν την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ.

Αν μια εναλλακτική κυβέρνηση θα έχει την πλειοψηφία στη Βουλή των Κοινοτήτων, θα πρέπει να προκηρυχθούν χωρίς καθυστέρηση γενικές εκλογές. Αυτό καθιστά ακόμη πιο επείγον, το γεγονός πως το επιτελείο του Εργατικού Κόμματος θα πρέπει να αναλάβει αμέσως την υπόσχεση να σεβαστεί και να εφαρμόσει πλήρως τις αποφάσεις του δημοψηφίσματος.

Επιπλέον, θα πρέπει να εκδηλώσει τη βούλησή του να διαπραγματευθεί τους όρους της εξόδου και τις μελλοντικές συμφωνίες με την ΕΕ και άλλες χώρες, με βάση τις νέες συμφωνίες που θέτουν τα συμφέροντα του λαού, εδώ και διεθνώς, πριν και πάνω από τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρήσεων και της καπιταλιστικής «ελεύθερης αγοράς».

Σε κάθε περίπτωση, τεράστιο θέμα και επίσης ζωτικής σημασίας είναι η αντιμετώπιση της αναζωπύρωσης της ξενοφοβίας και του ρατσισμού που αναζωπυρώθηκε από τις δυο κυρίαρχες δυνάμεις και από τα δύο μέρη, στην εκστρατεία για το δημοψήφισμα.

Η ενότητα και η κινητοποίηση των προοδευτικών δυνάμεων και του εργατικού κινήματος είναι απαραίτητη, προκειμένου να εξηγηθούν οι λόγοι του μεταναστευτικού-προσφυγικού θέματος και η αντιμετώπιση του διχαστικού και αντιλαϊκού-αντίθετου στην εργατική τάξη λόγου του UKIP, όπως και άλλων κομμάτων της δεξιάς και της άκρας δεξιάς.

Τώρα πρέπει να αγωνιστούμε για να εξασφαλίσουμε ότι η Βρετανία έξω από μια «Ευρώπη-φρούριο» θα κάνει πράξη την ελευθερία για να υποδεχτεί τους ανθρώπους που έρχονται να εργαστούν, να σπουδάσουν και να ζήσουν εδώ από όλο τον κόσμο και να οδηγήσει την Ευρώπη στο να παρέχει ένα ασφαλές καταφύγιο για τους αιτούντες άσυλο και τους πρόσφυγες.

Αντανάκλαση