Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

Απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία: Συνεχής Ενημέρωση

Η κυβέρνηση έχει ανακτήσει τον έλεγχο, διαφεύγουν ορισμένοι πραξικοπηματίες
Η κυβέρνηση έχει ανακτήσει τον έλεγχο σε όλη την Τουρκία και παρότι ορισμένες ομάδες πραξικοπηματιών αντιστέκονται στην Κωνσταντινούπολη, δεν συνιστούν πλέον απειλή, ανέφερε υψηλόβαθμος Τούρκος αξιωματούχος, που επικαλούνται διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Υπάρχουν επίσης λιγότερο σημαντικά μέλη του στρατού που δεν έχουν συλληφθεί, όμως αυτό θα γίνει πιθανότατα σύντομα, πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματούχος.

Με βάση τον απολογισμό που δόθηκε στη δημοσιότητα το βράδυ του Σαββάτου, κατά την απόπειρα του πραξικοπήματος έχασαν τη ζωή τους 265 άνθρωποι. 

Μεταξύ των θυμάτων, οι 161 ήταν άμαχοι και στελέχη της αστυνομίας, ενώ οι 104 ήταν υποστηρικτές των πραξικοπηματιών.

Εκτός από στρατιωτικούς, οι τουρκικές αρχές έχουν συλλάβει περίπου 2.800 δικαστικούς και εισαγγελείς, όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα.

Αντανάκλαση: 902

Ξεπερνούν τους 290 οι νεκροί και πάνω από 1.400 οι τραυματίες

Ξεπερνούν τους 290 οι νεκροί στην απόπειρα πραξικοπήματος που σημειώθηκε στην Τουρκία, γνωστοποίησε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας με σημερινή του ανακοίνωση, αναφέροντας ότι περισσότεροι από 1.400 άνθρωποι τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις.

Από τους νεκρούς περισσότεροι από 100 είναι πρόσωπα που συμμετείχαν στο πραξικόπημα, σύμφωνα με το υπουργείο, που προσθέτει ότι η απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης οργανώθηκε από υποστηρικτές του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Διασφάλιση της προστασίας των Ρώσων τουριστών ζήτησε ο Πούτιν από τον Ερντογάν

Την ελπίδα πως η τουρκική πλευρά είναι σε θέση να διασφαλίσει την προστασία των Ρώσων τουριστών στη χώρα μετά την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος εξέφρασε ο Βλάντιμιρ Πούτιν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του, Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το Κρεμλίνο.

Ο Πούτιν σημείωσε πως η Ρωσία κρίνει ως απαράδεκτες τις αντισυνταγματικές ενέργειες και τη βία και πως ελπίζει ότι η τάξη και η σταθερότητα θα αποκατασταθούν στην Τουρκία, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Εξάλλου, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε στο πρακτορείο «RIA-Novosti» ότι οι δύο άνδρες συζήτησαν την πιθανότητα μίας διμερούς συνάντησης η οποία θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί ακόμη και τον Αύγουστο.

Μετά την τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν - Ερντογάν το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο «NTV» μετέδωσε, επικαλούμενο πηγή της τουρκικής προεδρίας, ότι η Άγκυρα ελπίζει πώς η συνάντηση θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί στις αρχές Αυγούστου.