Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

«Μπρος, στο δρόμο έξω! Αγωνίσου!»

apergia
Γενική απεργία σήμερα στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα, σε όλη τη χώρα. Αγώνας ενάντια σε όλα τα μέτρα των μνημονίων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που μας έχουν φέρει ως εδώ. Αγώνας ενάντια στα βάρβαρα μέτρα που ετοιμάζουν.

«Βγες έξω, σύντροφε! Ρίσκαρε / Τη δεκάρα, που ούτε δεκάρα πια δεν είναι/ Τον τόπο για ύπνο που πάνω του πέφτει η βροχή/ Και της δουλειάς τη θέση που αύριο θα χάσεις! Μπρος, στο δρόμο έξω! Αγωνίσου! / Να περιμένεις πια δε γίνεται, είναι αργά πολύ! / Βοήθα τον εαυτό σου βοηθώντας μας: Κάνε πράξη /Την αλληλεγγύη!»

Από το «Τραγούδι της απεργίας» του Μπέρτολτ Μπρεχτ

Γενική απεργία σήμερα στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα, σε όλη τη χώρα. Αγώνας ενάντια στην εξαθλίωση, ενάντια σε όλα τα μέτρα των μνημονίων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που μας έχουν φέρει ως εδώ. Αγώνας ενάντια στα βάρβαρα μέτρα που ετοιμάζουν. Αγώνας για τα δικαιώματα που έχουν καταργήσει, για την επιβίωση, για τη ζωή.

Όταν κάθε σπίτι έχει ανέργους, όταν θέλουν μισθούς πείνας (αν υπάρχουν μισθοί), όταν θέλουν να συνεχίσουν την καταστροφή, τότε η απάντηση δεν μπορεί να είναι άλλη από την πάλη για τα αυτονόητα. Οι μεθοδεύσεις για τα νέα μέτρα, ο νέος γύρος διάλυσης που ετοιμάζουν, δεν πρέπει να περάσει.

Στο πρόσφατο Eurogroup η κυβέρνηση ήθελε να εμφανιστεί ως «επιτυχημένη», ενώ στην ουσία η σχετική απόφαση περιγράφει βήματα για ένα μνημόνιο χωρίς ημερομηνία λήξης.

Πάλι μιλούν για έξοδο από την κρίση, την ίδια ώρα που έρχεται νέα θύελλα αντιλαϊκών μέτρων. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά παρουσιάζουν και ως νίκη τα λεγόμενα «μεσοπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους», τα οποία θα αποφέρουν μείωση του χρέους, μέχρι το 2060!

Αποσιωπούν  αποφάσεις του  Eurogroup, οι οποίες όχι μόνο αναιρούν την όποια ρύθμιση του χρέους, αλλά ορίζουν με κατηγορηματικό τρόπο, ένα νέο γύρο μνημονιακών μέτρων.

Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ είναι στις 10.30 το πρωί στην Ομόνοια. Την ίδια ώρα είναι η συγκέντρωση στον Πειραιά (πλατεία Καραϊσκάκη) και στη Θεσσαλονίκη  (Άγαλμα Βενιζέλου).   Η 24ωρη απεργία στα ΜΜΕ ήταν χθες, Τετάρτη.

. Αντανάκλαση: imerodromos