Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Για το δικαίωμα στη δουλειά και τη ζωή διαδηλώνουν με το ΠΑΜΕ χιλιάδες απεργοί στην Αθήνα
Τα δικαιώματά τους στη ζωή και τη δουλειά ενάντια στη σύγχρονη σκλαβιά διεκδικούν εργαζόμενοι και λαϊκά στρώματα δίνοντας μαζικό «παρών» στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.

Σε εξέλιξη η μεγάλη πορεία στην Αθήνα από την Ομόνοια στη Βουλή. Εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, νέοι και συνταξιούχοι βρίσκονται στο δρόμο του απεργιακού αγώνα, πίσω από τα πανό των Συλλόγων, των Σωματείων, των Λαϊκών Επιτροπών φωνάζοντας συνθήματα όπως: «Φτώχεια, ανεργία, απολύσεις στον καπιταλισμό την πλάτη να γυρίσεις», «Συμβάσεις κλαδικές – αυξήσεις των μισθών, είναι η απαίτηση των εργατών», «Εργάτη μη μειώνεις τις απαιτήσεις, στους ταξικούς αγώνες για νέες κατακτήσεις», «Απλήρωτη εργασία και κάτεργα παντού, αυτή είναι η σαπίλα του καπιταλισμού».

Στην απεργιακή κινητοποίηση παραβρίσκεται ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας.

Δίνουν απάντηση σε εργοδοσία - κυβέρνηση - ΕΕ και ΔΝΤ που στόχο έχουν να κάνουν τους εργαζόμενους πιο φθηνούς, πιο ευέλικτους, πιο εκμεταλλεύσιμους, για να διασφαλίζουν την επιχειρηματικότητα, την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου.

Η συγκέντρωση στην Ομόνοια ξεκίνησε λίγο μετά τις 10.30 το πρωί όταν κατέφθασαν και οι προσυγκεντρώσεις.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Νίκος Παπαγεωργίου, πρόεδρος Συνδικάτου Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό – Ξενοδοχεία Αττικής. Νωρίτερα χαιρέτισαν ο Ζαφείρης Βέλλας μέλος της Επιτροπής Αγώνα στο εργοστάσιο Αφοί Βλάχου και η Μαρία Μανιατάκου μέλος της Επιτροπής Αγώνα Επικουρικών Γιατρών Αθήνας.

Χιλιάδες απεργοί διαδηλώνουν ενάντια στη νέα μείωση στον κατώτερο μισθό των 586 ευρώ για τους νεοπροσλαμβανόμενους, την εδραίωση και επέκταση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, την πλήρη επικράτηση των ατομικών και επιχειρησιακών συμβάσεων, την απελευθέρωση των απολύσεων, τη νέα μείωση συντάξεων και κοινωνικών παροχών, την κατάργηση όσων επιδομάτων έχουν απομείνει και τη σφαγή στα προνοιακά επιδόματα.

Αντανάκλαση: 902


Δήλωση του Δ. Κουτσούμπα από την απεργιακή συγκέντρωση στην Ομόνοια 


Στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια παραβρίσκεται ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος σε δήλωσή του επισήμανε: 

«Η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης για τη δεύτερη αξιολόγηση, για το χρέος, ο νέος αντιλαϊκός προϋπολογισμός που συζητιέται αυτές τις μέρες στη Βουλή, είναι κόλαφος για τους εργαζόμενους, για το λαό μας. Η κυβέρνηση, μαζί με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, μιλάει και πανηγυρίζει για ανάκαμψη της οικονομίας, μόνο που αυτή η ανάκαμψη θα είναι για τους λίγους, για το μεγάλο κεφάλαιο. Ο λαός μας, η εργατική τάξη θα υποφέρει, θα είναι τα μόνιμα υποζύγια, με ένταση της εκμετάλλευσης, ξεζούμισμα του εισοδήματος και των συντάξεων, με νέα φορολογικά βάρη, με μνημόνια διαρκείας. Αυτή είναι η πρόταση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αυτή την πρόταση ουσιαστικά αποδέχονται και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Η λύση βρίσκεται στην πολιτική πρόταση που προτείνει το ταξικό εργατικό κίνημα, η κοινωνική συμμαχία, οι ριζοσπαστικές συσπειρώσεις, το ΚΚΕ. Για να υπάρξει πραγματική ανάπτυξη σε όφελος των λαϊκών αναγκών, σε όφελος των εργαζομένων, του λαού μας. Αυτή την πρόταση καλούμαστε να παλέψουμε όλοι το επόμενο διάστημα, σε ετοιμότητα με αγώνες διαρκείας, συνεχείς, από όλα τα μετερίζια».

Αντανάκλαση: 902