Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Να μη λείψει κανείς!

«Oι μάσκες έπεσαν πριν καεί ο βασιλιάς καρνάβαλος» - Όλοι σήμερα στα συλλαλητήρια
Φωτό Αρχείου
Δεν θα γίνουμε θεατές στην εξαθλίωσή μας! Οι εξελίξεις στο χτεσινό Γιούρογκρουπ έρχονται να επιβεβαιώσουν την ανάγκη αυτό το σύνθημα - προτροπή, με το οποίο ξεκινούσε το κάλεσμα του ΠΑΜΕ στα σημερινά συλλαλητήρια, να ακουστεί δυνατά από χιλιάδες εργαζομένων και λαού, στις κινητοποιήσεις που διοργανώνονται σήμερα σε δεκάδες πόλεις σε όλη τη χώρα.

Απέναντι στην προκλητική προσπάθεια της κυβέρνησης και διαφόρων επιτελείων να πείσουν το λαό ότι πρέπει να... πανηγυρίζει για το «ξεμπλοκάρισμα» των αντιλαϊκών παζαριών για την «αξιολόγηση», με τη συμφωνία για άμεση νομοθέτηση ενός πρόσθετου πακέτου μόνιμων αντιλαϊκών μέτρων για μετά το 2018...

Απέναντι στο απατηλό «εμπόριο ελπίδας» ότι ανακούφιση στο λαό θα φέρει η καπιταλιστική ανάκαμψη, όταν ακριβώς για την ανάκαμψη των κερδών και της ανταγωνιστικότητάς του, το κεφάλαιο κλιμακώνει την επίθεση μέσα στους χώρους δουλειάς και ζητάει ένα «ελληνικό μνημόνιο plus»...

Απέναντι στη γνωστή πια καλλιέργεια φόβου, ότι αν δεν κλείσει η «αξιολόγηση» τότε θα έρθουν τα «χειρότερα», όταν η πείρα των προηγούμενων χρόνων και η χτεσινή εξέλιξη επιβεβαιώνουν ότι η αντιλαϊκή πολιτική για τα κέρδη του κεφαλαίου είναι βαρέλι δίχως πάτο... τα σημερινά συλλαλητήρια είναι μια σημαντική ευκαιρία για τους εργαζόμενους και το λαό να δώσουν τη δική τους απάντηση, να στείλουν αποφασιστικό μήνυμα ότι βγάζουν μπροστά τις δικές τους ανάγκες, για δουλειά με δικαιώματα, ζωή με αξιοπρέπεια. Και για να είναι πραγματικά δυνατό αυτό το μήνυμα, από το αγωνιστικό ραντεβού δεν πρέπει να λείψει κανείς!

Ανεξάρτητα από τον μανδύα, με τον οποίο επιχειρείται να ντυθεί ο νέος γύρος της αντιλαϊκής επίθεσης, με τις κυβερνητικές διαρροές για «μεταρρυθμίσεις χωρίς δημοσιονομικό κόστος», η ουσία είναι ότι όλα τα μέτρα που αυτός περιλαμβάνει, τσακίζουν το λαό για να υπηρετήσουν τις ανάγκες του κεφαλαίου.

Φέρνουν παραπέρα μείωση του αφορολόγητου ορίου και νέες μειώσεις στις συντάξεις, για να γεμίζουν τα ταμεία του αστικού κράτους και να «εξοικονομούνται» πόροι για νέες κρατικές ενισχύσεις, φοροαπαλλαγές, εισφοροαπαλλαγές κ.ο.κ. προς τους επιχειρηματικούς ομίλους.

«Πολυεργαλείο», για τις ανάγκες του κεφαλαίου, όμως είναι και τα περιβόητα «αντισταθμιστικά μέτρα» που παζαρεύει η κυβέρνηση: Ως απευθείας «δώρα» προς τα μονοπώλια (όπως π.χ. η επιδιωκόμενη «εξαίρεση» 3 δισ. ευρώ από τα ματωμένα πρωτογενή πλεονάσματα, για να δοθούν ως «ζεστό» χρήμα στους επιχειρηματικούς ομίλους), αλλά και ως μέτρα για τη διαχείριση της ακραίας φτώχειας που θα ενταθεί, σαν «καθρεφτάκια», αποσπασματικές παρεμβάσεις στο ένα ή στο άλλο αντιλαϊκό μέτρο, για να περνά με τις λιγότερες λαϊκές αντιδράσεις το σύνολο της επίθεσης για λογαριασμό του κεφαλαίου.

Απέναντι στην κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης και της αποπροσανατολιστικής προπαγάνδας, η επιτυχία των σημερινών συλλαλητηρίων, οι πρωτοβουλίες του επόμενου διαστήματος, με την Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ να καλεί ήδη σε σύσκεψη σωματείων την Πέμπτη για κλιμάκωση της δράσης, με ορίζοντα την Πρωτομαγιά, αποκτά μεγάλη σημασία η προσπάθεια να μην μετατρέπονται σε μοιρολατρία και αδράνεια η συσσωρευμένη πείρα, η συσσωρευμένη λαϊκή δυσαρέσκεια, αλλά να «γονιμοποιούνται», να δίνουν ώθηση στην οργάνωση για την αντίσταση και την ανατροπή.

Οι εστίες αντίστασης που αναπτύσσονται σήμερα μέσα σε χώρους δουλειάς, κόντρα σε αρνητικούς συσχετισμούς, η πολυήμερη πανελλαδική κινητοποίηση της μικρομεσαίας αγροτιάς και η εργατική - λαϊκή αλληλεγγύη που εκδηλώθηκε, κόντρα στην επιχείρηση καλλιέργειας «κοινωνικού αυτοματισμού», είναι στοιχεία που πρέπει να ενισχυθούν.

Δείχνουν το δρόμο για να δυναμώνει η αντίσταση ενάντια σε παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα, να δυναμώνουν η οργάνωση και η πάλη για τις σύγχρονες εργατικές - λαϊκές ανάγκες, με την είσοδο νέων δυνάμεων, με την ενίσχυση του ταξικού προσανατολισμού και την ώθηση στην κοινωνική συμμαχία, ενάντια στον πραγματικό αντίπαλο, για τη συνολική ανατροπή της εξουσίας του.

Αντανάκλαση: Ριζοσπάστης

«Oι μάσκες έπεσαν πριν καεί ο βασιλιάς καρνάβαλος» - Όλοι σήμερα στα συλλαλητήρια


«Oι μάσκες έπεσαν πριν καεί ο βασιλιάς καρνάβαλος» σημειώνει χαρακτηριστικά το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωση του για τις αποφάσεις του Eurogroup. Υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση κάνει το μαύρο - άσπρο και τονίζει ότι σερβίρει στο πιάτο όλες τις απαιτήσεις των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των μεγαλεμπόρων. Υπογραμμίζει επίσης την ανάγκη να δοθεί μαχητική απάντηση στην επίθεση  ΕΕ - ΔΝΤ - μονοπωλίων και των κυβερνήσεων και των κομμάτων που τους υπηρετούν και καλεί στα σημερινά συλλαλητήρια που θα γίνουν στην Αθήνα και σε δεκάδες πόλεις της χώρας.

Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ αναφέρει συγκεκριμένα:

«Oι μάσκες έπεσαν πριν καεί ο βασιλιάς καρνάβαλος! Με τις χθεσινές αποφάσεις του eurogroup βλέπουμε για πολλοστή φορά πού οδηγούν οι δήθεν σκληρές διαπραγματεύσεις και οι κόκκινες γραμμές. Σαν τη μέρα της μαρμότας ο εργαζόμενος λαός έρχεται κατάματα να αντιμετωπίσει νέα μέτρα που έρχονται να προστεθούν στις ήδη βάρβαρες πολιτικές πτώχευσης των προηγούμενων ετών.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κάνοντας το μαύρο - άσπρο, επαναλαμβάνει τη γνωστή λογική της ΝΔ, 0+0= 14%. Τώρα η κυβέρνηση με τη συμφωνία αυτή θα αφαιρεί 1000 από τους εργαζόμενους, θα δίνει πίσω 100 και αυτό το παρουσιάζει ως δημοσιονομικά ουδέτερο.

Όπως βάφτισε το εφάπαξ βοήθημα από το ματωμένο πλεόνασμα, ως 13η σύνταξη, τώρα προχωρά στον επαναϋπολογισμό των συντάξεων και την έως και 30% επιπλέον μείωση της σύνταξης, τη λεγόμενη προσωπική διαφορά, που είναι στο τραπέζι του Προκρούστη και προβάλλει ως αντίμετρο ίσως την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση.

Τη μείωση του αφορολόγητου στα επίπεδα του “Εθνικού εισοδήματος Αλληλεγγύης” αρπάζοντας έως και ένα μισθό από τους εργαζόμενους ισχυρίζονται ότι  ως αντίμετρο θα μειώσουν τη φορολογία των επιχειρηματικών ομίλων για να δημιουργήσουν δήθεν νέες θέσεις εργασίας.

Μας σερβίρουν στο πιάτο όλες τις απαιτήσεις των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των μεγαλεμπόρων.

Στο χέρι μας, στην οργάνωση μας και στους αγώνες μας για κάλυψη των απωλειών, τη διεκδίκηση των πραγματικών μας αναγκών βρίσκεται η λύση, η μαχητική απάντηση που πρέπει να δοθεί στην επίθεση  ΕΕ - ΔΝΤ - μονοπωλίων, των κυβερνήσεων και των κομμάτων που τους υπηρετούν.

Πρώτη απάντηση είναι η σημερινή μαζική συμμετοχή στα σημερινά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε δεκάδες πόλεις της χώρας. Στην Αθήνα, στις 6.30 στην Ομόνοια».

Αντανάκλαση: 902