Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

«Άλλη μια συμφωνία, άλλη μια λεηλασία. Φτάνει πια!»

Κινητοποιήσεις σε Ομόνοια και Πειραιά ενάντια στο νέο πακέτο μέτρων κυβέρνησης - κουαρτέτου
«Άλλη μια συμφωνία, άλλη μια λεηλασία. Φτάνει πια!» βροντοφώναξαν εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες, νέοι και νέες οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΚΚΕ και συμμετείχαν στις σημερινές συγκεντρώσεις, στο πλαίσιο της μεγάλης πανελλαδικής πολιτικής εξόρμησης του Κόμματος.

Σήμερα άλλωστε, αλλά και όλες τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκε πλήθος παρεμβάσεων σε τόπους δουλειάς και συνοικίες για οργάνωση της πάλης ενάντια στο νέο πακέτο μέτρων που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Στην Ομόνοια μίλησε η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, ενώ ακολούθησε δυναμική πορεία ως το Σύνταγμα.

Η Λ. Ράζου τόνισε πως ο λαός, η εργατική τάξη έχει τη δυνατότητα να στραπατσάρει τα ραντεβού του Eurogroup που γίνονται συχνά πυκνά το τελευταίο διάστημα προκειμένου να συζητούν τους όρους της επίθεσης στα δικαιώματα του λαού, με την αγωνιστική παρέμβαση και τη διεκδίκησή του.


Η «δίκαιη ανάπτυξη» και η «παραγωγική ανασυγκρότηση» είναι ο ΣΥΡΙΖΑίικος τρόπος για να λες αυτό που λέει και ο ΣΕΒ, σημείωσε και εξήγησε πως τα περίφημα «αντίμετρα» που διαφημίζει η κυβέρνηση είναι στη στην πραγματικότητα μέτρα και ρυθμίσεις υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων.

Αναφέρθηκε ακόμα στην όλο και μεγαλύτερη όξυνση των ανταγωνισμών ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές και τόνισε: «Η πολιτική που απαιτεί τσακισμένα εργατικά δικαιώματα και φθηνή εργατική δύναμη πίσω από την πόρτα του εργοστασίου είναι η πολιτική που θα κάνει τα παιδιά μας κρέας στα κανόνια των ιμπεριαλιστών».

«Στη νέα συμφωνία καμία ανοχή, τώρα αντεπίθεση και πάλη λαϊκή», φώναζαν οι διαδηλωτές καθώς τα μπλοκ πορεύονταν στην οδό Αθηνάς, ενώ μοίραζαν το φυλλάδιο του ΚΚΕ στους περαστικούς.

Νέοι και νέες κρατούσαν πικέτες στα χέρια στις οποίες αναγράφονται συνθήματα όπως «Το ανάστημά σου σήκωσε λαέ, τώρα αντεπίθεση με το ΚΚΕ», «Του λαού δυνάστες εκμεταλλευτές, Ένωση, κυβέρνηση και καπιταλιστές», «Εμπρός λαέ ξεσηκωμός, στα μέτρα της κυβέρνησης κανείς συμβιβασμός», «Το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός είναι ο νέος κόσμος, ο Σοσιαλισμός».

Το ΚΚΕ καλεί το λαό να δει ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ τσακώνονται για το ποιος είναι πιο ικανός να περάσει τις «μεταρρυθμίσεις» που ζητά το κεφάλαιο και τονίζει ότι ο μόνος δρόμος για να αποκρούσει ο λαός την επίθεση στα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα, να διεκδικήσει αναπλήρωση των απωλειών, να βγάλει στο προσκήνιο τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, είναι να ανασυνταχθεί το εργατικό κίνημα, να ενισχυθεί η Κοινωνική Συμμαχία, να δυναμώσει η συμπόρευση με το ΚΚΕ.

Αντανάκλαση: 902