Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Μήνυμα αντίστασης και δημοκρατίας η εκδήλωση στο δήμο Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας

Άρης Βασιλόπουλος: Δεν θα αυτολογοκριθούμε για να γίνουμε αρεστοί σε κάποιους
Μια μεγάλη συγκέντρωση δυο χιλιάδων ανθρώπων στην κεντρική πλατεία της Νέας Φιλαδέλφειας ήταν το πρώτο βήμα υπεράσπισης της δημοκρατίας στην πόλη, της ελεύθερης έκφρασης και των δημόσιων χώρων.

Η δημοκρατική Φιλαδέλφεια – Χαλκηδόνα μίλησε. Η μαζική παρουσία κατοίκων, συλλογικοτήτων, πολιτικών οργανώσεων, αυτοδιοικητικών σχημάτων και προσωπικοτήτων έσπασε τον κλοιό της τρομοκρατίας και της σιωπής που κάποιοι θέλουν να επιβάλλουν στην πόλη.

«Δεν θα ανεχτούμε τη φίμωση καμίας άποψης στην πόλη μας, ούτε θα αυτολογοκριθούμε για να γίνουμε αρεστοί σε κάποιους», τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Δήμαρχος Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνος Άρης Βασιλόπουλος. Και συνέχισε:

«Αυτό που διακυβεύεται σήμερα είναι πολύ παραπάνω από το γήπεδο της ΑΕΚ και το δικαίωμα της να έχει γήπεδο στον ιστορικό της χώρο.

Αυτό είναι ξεκάθαρο για εμάς από την αρχή, μαζί με τις προϋποθέσεις που έχουμε θέσει και τις απαιτήσεις που έχουμε και θα συνεχίσουμε να έχουμε από την πολιτεία προκειμένου να μη λειτουργήσει εις βάρος της λειτουργίας της πόλης μας.

Σήμερα διακυβεύεται το δικαίωμα αυτής της κοινωνίας να μπορεί να έχει λόγο και φωνή σε ότι πρόκειται να γίνει. Και αυτό δεν το διαπραγματευόμαστε με κανέναν και για κανένα λόγο.

Και δεν το διαπραγματευόμαστε για τον επιπρόσθετο λόγο ότι δεν θέλουμε να γίνουμε ένα πειραματόζωο, το οποίο τελικά θα υποκύψει, ώστε μετά το πείραμα να προχωρήσει ανεμπόδιστα και στην υπόλοιπη χώρα».