Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Βάζουν μπροστά τον ύστατο εκβιασμό


Τον ύστατο εκβιασμό κατά των Ελλήνων πολιτών να δεχθούν χωρίς αντιδράσεις τη σφαγή των εισοδημάτων τους και την κατάργηση όποιων κεκτημένων έμειναν, βάζει μπροστά η Κομισιόν. Μαζί με τον πάντα πρόθυμο κ. Παπαδήμο, επιχειρεί να πιέσει αφόρητα ώστε τα μέτρα να εγκριθούν άμεσα και γι΄αυτό προχώρησε σήμερα στην ανακοίνωση ότι οι δόσεις των δανείων θα δίνονται στην Ελλάδα με τρίμηνη καθυστέρηση.
Έτσι, η δόση του Δεκεμβρίου θα εκταμιευτεί το Μάρτιο, βάζοντας σε περιπέτειες την Ελλάδα. Κι αυτό γιατί η επόμενη δόση 10 δις ευρώ που ήταν να δοθεί μέχρι 10 Μαρτίου μετατίθεται για τον ερχόμενο Ιούνιο.

Που θα βρει η χώρα τα λεφτά να πληρώσει τοκοχρεολύσια ύψους περίπου 15 δις ευρώ;
Μάλιστα, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Ολιβιέρ Μπειλί άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο νέων καθυστερήσεων σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν πάρει τα μέτρα που την πιέζουν να πάρει.
«Αυτό δεν μπορεί να αλλάξει», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, αναφερόμενος στην καταβολή των δόσεων του πρώτου πακέτου διάσωσης ύψους 110 δις ευρώ ανά τρεις μήνες. Από το ποσό αυτό, μέχρι στιγμής έχουν εκταμιευθεί 73 δις και απομένουν άλλα 37 δις. «Αν η αποστολή της τρόικας στα μέσα Ιανουαρίου διαπιστώσει ότι υπάρχουν καθυστερήσεις, τότε θα πρέπει να αναθεωρήσουμε την πληρωμή του Μαρτίου», είπε ο Bailly.
Το ερώτημα είναι αν τελικά υπάρχει ελάχιστο όριο αξιοπρέπειας αυτής της χώρας.
Τα δάνεια που υπογράφτηκαν περιέχουν και υποχρεώσεις της δανείστριας, όχι μόνο του δανειζόμενου. Τα επιτόκια είναι υψηλά και αυτοί κερδίζουν από την Ελλάδα. Φανταστείτε ότι η Γερμανία δανείζεται με επιτόκιο 1,3% και δανείζει την Ελλάδα με 5% και πάνω.
Έλεος πια με τους εκβιασμούς. Αν θέλουν μια χώρα υπόδουλη να μας το πουν καθαρά. Κι αν στην Ελλάδα υπάρχουν αυτή τη στιγμή οι Τσολάκογλου της νέας εποχής, κάποιος πρέπει να αντισταθεί στις απίστευτες αυτές πιέσεις.
Αντανάκλαση: http://www.antinews