Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Ρέππας κατά Ραγκούση και Παπουτσής κατά ΝΔ και υπουργών «μερικής απασχόλησης»


Ρέππας κατά Ραγκούση και Παπουτσής κατά ΝΔ και υπουργών «μερικής απασχόλησης»Ενστάσεις για τις προωθούμενες αλλαγές στο νόμο για την απελευθέρωση των οδικών εμπορευματικών μεταφορών διατύπωσε οΔημήτρης Ρέππας μιλώντας στο υπουργικό, αφήνοντας αιχμές κατά του Γιάννη Ραγκούση, με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή, να κατηγορεί τη ΝΔ με αφορμή τη συζήτηση περί ημερομηνίας των εκλογών, «συμβουλεύοντας» τα κυβερνητικά στελέχη τουΠΑΣΟΚ να ασχολούνται με το έργο τους και όχι με τα εσωκομματικά ζητήματα. 
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Ρέππας είπε ότι με τις αλλαγές που ουσιαστικά δημιουργούνται περισσότεροι περιορισμοί στην απελευθέρωση του επαγγέλματος.

Επισήμανε ότι στο εξής οι νέοι επαγγελματίες υποχρεώνονται να δουλεύουν αποκλειστικά με οχήματα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας Euro 5, ενώ στο νόμο που είχε εκπονήσει εκείνος εκτός από αυτά επιτρέπονταν και οχήματα Euro 4. 

Αναφέρθηκε επίσης στους περιορισμούς που εισάγονται για μεταφορείς τρίτων χωρών και στην αύξηση της οικονομικής επιφάνειας που θα πρέπει να παρουσιάζουν οι νεοεισερχόμενοι στο επάγγελμα.

Σε ό,τι αφορά τη σύντμηση της μεταβατικής περιόδου ο κ. Ρέππας άφησε αιχμές κατά του Γιάννη Ραγκούση, υποστηρίζοντας ουσιαστικά ότι η σύντμηση δεν αποτελούσε επιλογή της τρόικας αλλά της κυβέρνησης, καθώς οι εκπρόσωποι της τριμερούς είχαν συμφωνήσει απολύτως με τις διατάξεις που προβλέπονταν στο δικό του νόμο. 

Επίσης άφησε αιχμές κατά της ΝΔ και του ΛΑΟΣ λέγοντας πως και τα δυο κόμματα είχαν ταχθεί υπέρ της 5ετους μεταβατικής περιόδου και όχι τριετούς, την οποία και καταργούν τώρα. 

Ιδιαίτερα αιχμηρή ήταν η τοποθέτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή στο υπουργικό συμβούλιο, σχετικά με το ζήτημα της ημερομηνίας των εκλογών και της συμμετοχήςπρωτοκλασάτων στελεχών του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση.«Ακόμη και αν επιτυγχάνουμε στη μακροοικονομική προσπάθεια το αποτέλεσμα για την κοινωνία θα είναι ολοένα και πιο επώδυνο, εάν δεν καταφέρουμε άμεσα , με κάθε θυσία και επαναδιαπραγμάτευση, τώρα και όχι αργότερα, να πυροδοτήσουμε μια αντικυκλική πολιτική στην οικονομία και να επαναλειτουργήσει η αγορά. Διαφορετικά, θα εγκλωβιστούμε στην ύφεση για πολύ χρόνο» είπε ο κ. Παπουτσής.

«Δεν υπάρχουν λοιπόν μεγάλα περιθώρια επαναδιαπραγμάτευσης στο μέλλον , τώρα είναι η ώρα, οι επόμενες εβδομάδες,  για την όποια επαναδιαπραγμάτευση «καθ οδόν» στη διαδικασία προσαρμογής της οικονομίας» τόνισε.

«Τούτων δοθέντων, είναι εκτός τόπου και χρόνου, όσοι υποστηρίζουν ότι πρέπει να προσδιοριστεί ο χρόνος των εθνικών εκλογών, όταν μάλιστα, βρισκόμαστε εν μέσω μιας δύσκολης διαπραγμάτευσης με μεγάλο εύρος και αλληλοεξαρτώμενες προϋποθέσεις. Και επιπλέον, εν μέσω ασάφειας, θεσμικής και πολιτικής κρίσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο σχετικά με τη διαχείριση της κρίσης χρέους» επεσήμανε.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έστειλε εσωκομματικό μήνυμα λέγοντας ότι «είναι υποχρέωση όλων μας, των υπουργών αλλά και των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου, να αποφύγουμε κάθε διαδικασία που επηρεάζει τη λειτουργία της κυβέρνησης και απομειώνει το κύρος του πρωθυπουργού και της διαπραγματευτικής θέσης της χώρας μας».

Κατά την τοπθέτησή του, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος αναφέρθηκε στην ανάγκη αποκαταστάσης της ανταγωνιστικότητας, τονίζοντας πως η αποκατάστασή της απαιτεί πολλές διαρθρωτικές παρεμβάσεις, αναφέροντας χαρακτηριστικά «η δική μου κόκκινη γραμμή είναι η σωτηρία της χώρας».
Αντανάκλαση: newpost