Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Μπλόκο Νίκαιας: Μαζικό το συλλαλητήριο αλληλεγγύης, έκλεισαν την Εθνική

Εμμένει η κυβέρνηση στο ξεκλήρισμα
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το απόγευμα το νέο μαζικό και μαχητικό συλλαλητήριο στομπλόκο της Νίκαιας στη Λάρισα από αγρότες, εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, νέους και γυναίκες από τις γύρω περιοχές, που εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των αγροτών και την καταδίκη τους στην αντιαγροτική - αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ. Προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης και στα δυο ρεύματα, στο ύψος του μπλόκου της Νίκαιας, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων γινόταν από παρακαμπτήριους οδούς.
Στη μαζική συγκέντρωση, ο Ρίζος Μαρούδας, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας καλωσόρισε όλους εκείνους που εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των αγροτών, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη λαϊκή συμμαχία ως αντίβαρο στην ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική.
Ο Κώστας Τζέλας, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Παλαμά Καρδίτσας ενημέρωσε για τα αποτελέσματα της συνάντησης που είχε νωρίτερα η αντιπροσωπεία του πανελλαδικού συντονιστικού με τον Γιάννη Στουρνάρα, τονίζοντας ότι ο αγώνας των αγροτών επιβάλλεται να συνεχιστεί για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων, επιβίωσης τους.
Μιλώντας στο συλλαλητήριο όταν αυτό είχε παραταχθεί κατά μήκος της Ε.Ο, ο πρόεδρος του Ε.Κ Λάρισας, Τάσος Τσιαπλές, αναφέρθηκε εκτενώς στην σημασία του κοινού συντονισμού του αγώνα και στην αναγκαιότητα της οικοδόμησης της λαικής συμμαχίας προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα ταξικά συμφέροντα των εργαζομένων και των λαικών στρωμάτων. Το σύνθημα που ακολούθησε  «εργατιά - αγροτιά μια φωνή και μια γροθιά» δόνησε την ατμόσφαιρα σφραγίζοντας την ομιλία του Τάσου Τσιαπλέ.
Στο κάλεσμά του, το μπλόκο της Νίκαιας σημειώνει μεταξύ άλλων: «Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, επαγγελματίες, μικρέμποροι, νέοι των σπουδών, γυναίκες των λαϊκών οικογενειών: Ελάτε μαζί μας στον κοινό αγώνα. Ν' αγωνιστούμε μαζί, για μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη, σε σύγκρουση με τις κατευθύνσεις της ΚΑΠ, που θα εξασφαλίζει ικανοποιητικό εισόδημα στη μικρομεσαία αγροτιά και φτηνά και υγιεινά προϊόντα για τη διατροφή και την ένδυση του ελληνικού λαού».
Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνουν το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, συνδικάτα και μαζικοί φορείς στη Λάρισα και στους άλλους νομούς της Θεσσαλίας. Σε μαζική συμμετοχή καλούν το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Νομού Λάρισας και ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμων Νομού Λάρισας. Επίσης η Ένωση Εργατοτεχνιτών Μετάλλου Νομού Λάρισας.
Επιπλέον σήμερα στην Ηλεία, οι αγρότες προχώρησαν σε κατάληψη του ΟΠΕΚΕΠΕ στον Πύργο και σε συμβολική κατάληψη της ΕΟ Πύργου - Ολυμπίας. Στη Μεσσηνίασυγκεντρώθηκαν έξω από το υποκατάστημα της εφορίας στην Καλαμάτα, στην Αχαΐαάνοιξαν τα διόδια του Ρίο, στην Αργολίδα, το βράδυ, θα γίνει σύσκεψη όλων των μπλόκων της Πελοποννήσου. Στη Φθιώτιδα πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση στην κεντρική πλατεία της Μακρακώμης, στην Έδεσσα συγκέντρωση στο Διοικητήριο της Πέλλας και πορεία στην πρώην ΑΤΕ, στη Θεσσαλονίκη οι αγρότες μετέβησαν στα δικαστήρια ενάντια στα αγροτοδικεία, ενώ στην Ήπειρο άνοιξαν τα διόδια του Ακτίου. 
Προσήλωση στην πολιτική ξεκληρίσματος των αγροτών από τον υπουργό Οικονομικών
Εμμένει η κυβέρνηση στην πολιτική ξεκληρίσματος της μικρομεσαίας αγροτιάς η κυβέρνηση, όπως διαφάνηκε και από τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγροτικών Μπλόκων. Κανένα αίτημα των αγροτών δεν έγινε δεκτό από τον Γ. Στουρνάρα, ο οποίος μάλιστα ζήτησε από τους αγρότες να συμβάλλουν στο ξεκλήρισμά τους. Αποφασισμένοι να εντείνουν τις κινητοποιήσεις δηλώνουν οι αγρότες, οι οποίοι θα μεταφέρουν τα αποτελέσματα στα μπλόκα για να αποφασίσουν την περαιτέρω δράση τους. Την Παρασκευή στις 5 το απόγευμα στο μπλόκο της Νίκαιας θα συνεδράσει εκ νέου η  Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγροτικών Μπλόκων. (Δείτε εδώ βίντεο με τη δήλωση του Β. Μπούτα μετά τη συνάντηση των αγροτών με τον Υπουργό Οικονομικών). 
Συνέντευξη Τύπου του μπλόκου της Νίκαιας
Η πίεση στην κυβέρνηση θα αυξηθεί αν στην κινητοποίηση στο μπλόκο της Νίκαιας υπάρχει μεγάλη συμμετοχή αγροτών, φορέων και άλλων λαϊκών στρωμάτων, τόνισε ο Βαγγέλης Μπούτας από τη συνέντευξη Τύπου. (Δείτε εδώ βίντεο)
Αναφερόμενος στο φορολογικό, σημείωσε ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει ως επιτηδευματίες τους αγρότες. «Είμαστε παραγωγοί και δεν λέμε να μην πληρώνει κανείς αγρότης, αλλά να μην πληρώνουν οι φτωχοί και μεσαίοι αγρότες», σημείωσε χαρακτηριστικά. Παράλληλα στηλίτευσε ό,τι απέμεινε από τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΓΕΣΑΣΕ και ΠΑΣΕΓΕΣ, οι οποίες προσπαθούν να παίξουν το ρόλο του «δούρειου ίππου», στήνοντας αντι-μπλόκα με σκοπό να θολώσουν την εικόνα των αγωνιζόμενων αγροτών. Κάλεσε τους αγρότες να καταλάβουν ποιοι είναι οι πραγματικοί φίλοι και ποιοι οι πραγματικοί εχθροί τους και να τους απομονώσουν.
Στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας παρενέβησαν θέτοντας επιτακτικά το ζήτημα το Περιφερειακό Συμβούλιο να υιοθετήσει το πλαίσιο αιτημάτων των αγροτών και όχι απλά να τους στηρίζει στα λόγια. Από την μεριά του μπλόκου των αγροτών της Νίκαιας, μίλησαν ο Κώστας Τζέλας, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Παλαμά Καρδίτσας και ο Βαγγέλης Μπούτας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας και υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας με την Λαική Συσπείρωση. Το πλαίσιο αιτημάτων που έθεσαν οι εκπρόσωποι των αγροτών έγινε ομόφωνα δεκτό από το σώμα, ωστόσο από τις τοποθετήσεις τόσο του Περιφερειάρχη, όσο και των περιφερειακών συμβούλων της πλειοψηφίας διαφάνηκε αναντιστοιχία με το περιεχόμενο των αγροτικών αιτημάτων και στήριξη της πολιτικής της κυβέρνησης. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ).
Ενισχύονται τα μπλόκα - καθημερινές συγκεντρώσεις
Αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να εντείνουν τον αγώνα τους είναι οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι.
  • Στη Θεσσαλία: Εκτός από το μπλόκο της Νίκαιας μπλόκα με τρακτέρ έχουν στηθεί στο Αερινό Μαγνησίας και στη Μελούνα από αγρότες της Ελασσόνας. Αγρότες από το Πήλιο ενίσχυσαν το μπλόκο στο Αερινό με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα. Στο μπλόκο στο Αερινό βρέθηκαν το πρωί της Τετάρτης  αντιπροσωπεία της Γραμματείας Μαγνησίας του ΠΑΜΕ και εκπρόσωποι εργατικών σωματείων. Εκ μέρους του ΠΑΜΕ ο Γιώργος Ρούσσας, μετέφερε την έμπρακτη στήριξη του ΠΑΜΕ και την προσπάθεια που κάνει στην πόλη του Βόλου για την ανάπτυξη της κοινής δράσης αγροτών και εργατών απέναντι στην πολιτική των μονοπωλίων. Παρέδωσε ψήφισμα συμπαράστασης που υπογράφεται από 15 σωματεία του Βόλου.
  • Στην Ηλεία: Στη δημιουργία ενός νέου μπλόκου, στον κόμβο Αγίου Γεωργίου της ΕΟ Πύργου - Πατρών, προχώρησαν οι αγρότες της Ηλείας, ενώ ενισχύεται το μπλόκο στον κόμβο Μαραθιάς. Σήμερα Πέμπτη οι αγρότες της περιοχής προχώρησαν σε κατάληψη του ΟΠΕΚΕΠΕ στον Πύργο εκφράζοντας την αντίθεσή τους στα χαράτσια που επιβάλλουν κυβέρνηση, ΠΑΣΕΓΕΣ, Ενώσεις και ιδιώτες. Παράλληλα προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό της ΕΟ Πύργου - Ολυμπίας στον κόμβο του Αγίου Γεωργίου, στην είσοδο του Πύργου.
  • Στην Αιτωλοακαρνανία: Παραμένει και ενισχύεται το μπλόκο της Ερμίτσας, έχοντας στο πλευρό τους οι αγρότες και το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου. Το Σάββατο 15 Φλεβάρη θα πραγματοποιηθεί κινητοποίηση στις 11.30π.μ. στο Αγρίνιο.
  • Στη Λέσβο: Ύστερα από Γενική Συνέλευση αποφασίστηκε η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, με νέα συγκέντρωση, τη Δευτέρα 17 Φλεβάρη, στις 11.30 π.μ., στη Λάρσο. (Δείτε το spot της ΠΑΣΥ Λέσβου ΕΔΩ)
  • Στη Μεσσηνία: Σήμερα από το πρωί οι αγρότες από όλη τη Μεσσηνία πραγματοποίησαν μαζική συγκέντρωση με τρακτέρ έξω από το υποκατάστημα της ΔΟΥ στην Καλαμάτα. Στο πλευρό τους αντιπροσωπεία σωματείων, του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΕΒΕ. Στη Μεσσήνη, αγρότες με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα απέκλεισαν το πρωί της Τετάρτης, συμβολικά την είσοδο του υποκαταστήματος της πρώην ΑΤΕ. Την ίδια ώρα έχουν ήδη στηθεί και καθημερινά ενισχύονται σε τρία σημεία του νομού τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα. Στο Σουληνάρι Δήμου Πύλου, στουςΓαργαλιάνους και στο Πεταλίδι.
  • Στην Αχαΐα: Παραμένουν και ενισχύονται καθημερινά τα μπλόκα σε 4 σημεία του νομού. Στα Φανάρια της Κάτω Αχαγιάς, όπου κάθε μέρα το απόγευμα αποκλείεται συμβολικά η ΕΟ Πατρών - Πύργου στο ύψος του συγκεκριμένου σημείου. Στην Αιγιαλεία, στον ποταμό Σεληνούντα, στο ύψος των παλαιών διοδίων Αιγίου. Επίσης, μπλόκα υπάρχουν σε δυο σημεία της ΕΟ Πατρών - Πύργου, γνωστότερος και ως 111, στον Πρέβεδο και στο σταυροδρόμι της Τριτέας, κοντά στο Καλέντζι. Σήμερα, αγρότες και των 4 μπλόκων της Αχαΐας άνοιξαν συμβολικά τα διόδια του Ρίου.(Δείτε εδώ σε βίντεο το άνοιγμα των διοδίων του Ρίου από αγρότες της Αχαίας). Σημειώνεται ότι την Κυριακή 9 Φλεβάρη μαθητές του Αιγίου εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στους αγωνιζόμενους αγρότες. Με κείμενο που συνέταξαν οι ίδιοι και υπογράφηκε από δεκάδες μαθητές, αναφέρουν: «Εμείς οι μαθητές του Αιγίου, υποστηρίζουμε τον αγώνα των αγροτών. Υποστηρίζουμε τους πατεράδες μας και τους γείτονές μας με το σύνθημα "Αγρότη πολέμα, δεν θα σου μείνει στρέμμα" και "Κάνε υπόθεση δική σου το μέλλον και την μόρφωση που θα 'χει το παιδί σου". Κατακρίνουμε τα νέα μέτρα που καταστρέφουν τους αγρότες και μας τους ίδιους. Αγρότες συνεχίστε, είμαστε στο πλευρό σας». Την Τετάρτη οι αγρότες της Δυτικής Αχαΐας επέδοσαν στον γραμματεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ψήφισμα με τα αιτήματά τους. 
  • Στην Αρκαδία: Στην Τρίπολη έχουν παραταχθεί τρακτέρ και γεωργικά μηχανήματα στα Βούρβουρα, στο δρόμο Τρίπολης - Σπάρτης. Το μπλόκο ενισχύθηκε και από αγρότες από το Νομό Λακωνίας. Συλλαλητήριο των αγροτών με τη συμμετοχή εργατικών σωματείων και φορέων της περιοχής πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το μεσημέρι, στο μπλόκο στα Βούρβουρα. Απηύθυναν χαιρετισμό ο Νίκος Γόντικας, υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ο Νίκος Αγγέλου, μέλος της πανελλαδικής γραμματείας της ΠΑΣΥ και ο Δημήτρης Κολοβός εκ μέρους της ΠΑΣΥ Αρκαδίας.
  • Στην Αργολίδα: Μαζικό το μπλόκο στο Ανυφί με τους αγρότες της περιοχής να το ενισχύουν σταδιακά. Σήμερα το βράδυ, στο μπλόκο στο Ανυφί θα γίνει σύσκεψη όλων των μπλόκων της Πελοποννήσου που συντάσσονται με τις αποφάσεις και το πλαίσιο του Πανελλαδικού Συντονιστικού Αγώνα Αγροτικών Μπλόκων, προκειμένου να γίνει αποτίμηση της συνάντησης που θα έχει προηγηθεί στο υπουργείο Οικονομικών και καθορισμού της περαιτέρω δράσης τους. Το Σάββατο 15 Φλεβάρη, στις 6 το απόγευμα, στο χώρο του μπλόκου θα πραγματοποιηθεί συνέλευση του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αργολίδας με θέμα την ανασύνταξη του συλλόγου. Θα ακολουθήσει γλέντι.
  • Στη Φθιώτιδα: Σήμερα πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση στην κεντρική πλατεία της Μακρακώμης. Παραταγμένα παραμένουν τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα στην ΕΟ Λαμίας - Καρπενησίου, στη Μακρακώμη. Επίσης, στη θέση Δρούγος Δομοκού και στον κόμβο της Ανθήλης.
  • Στη Βοιωτία: Αγρότες από το μπλόκο του Ορχομενού άνοιξαν την Τετάρτη συμβολικά τα διόδια της Τραγάνας. Αγρότες της περιοχής έχουν ήδη παρατάξει τρακτέρ και γεωργικά μηχανήματα στον περιφερειακό δρόμο του Ορχομενού, ενώ σταδιακά ενισχύονται.
  • Στην Κοζάνη: Η Συντονιστική Επιτροπή του αγροτικού μπλόκου στη γέφυρα των Σερβίων καλεί τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους σε συγκέντρωση, την Παρασκευή 14 Φλεβάρη στις 12 το μεσημέρι στην Κεντρική Πλατεία της Κοζάνης. Θα ακολουθήσει πορεία στη ΔΟΥ Κοζάνης και παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά της τράπεζας ΑΤΕ-ΠΕΙΡΑΙΩΣ. Σε μαζική συμμετοχή καλούν η γραμματεία του ΠΑΜΕ και της ΟΓΕ.
  • Σε Πέλλα - Ημαθία: Τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα συγκεντρώνονται στα Φανάρια της Αλεξάνδρειας στην είσοδο των Γιαννιτσών. Με μεγάλη συμμετοχή αγροτών από το σύνολο των 6 μπλόκων της Πέλλας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13/2 στην Έδεσσα αγωνιστικό συλλαλητήριο αγροτο-κτηνοτρόφων του Νομού. Στο Διοικητήριο βρέθηκαν χιλιάδες αγρότες, αφήνοντας για κάποια ώρα τα μπλόκα στο οδικό δίκτυο του Νομού, για να διατρανώσουν την αποφασιστικότητά τους να αντιδράσουν δυναμικά στον επιχειρούμενο αφανισμό τους από τις εφαρμοζόμενες αντιαγροτικές πολιτικές και τα μέτρα. Στη συγκέντρωση μίλησαν εκπρόσωποι από τα μπλόκα Μεσημερίου, Πλευρώματος, Μαυροβουνίου, Γυψοχωρίου, Μελισσίου & Αριδαίας. Επίσης χαιρέτισαν εκπρόσωποι φορέων δηλώνοντας την αλληλεγγύη τους στον αγώνα επιβίωσης της αγροτιάς με τα δίκαια αιτήματα του πλαίσιου της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων. Ακολούθησε μαχητική πορεία με συνθήματα και συμβολική παρουσία τρακτέρ, που κατέληξε διασχίζοντας τους κεντρικούς δρόμους της Έδεσσας στα υποκαταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς ( πρώην ΑΤΕ ). Οι κινητοποιήσεις συνεχίζοντα αύριο Παρασκευή 14/2 με νέα συγκέντρωση στο Διοικητήριο της Έδεσσας και στη συνέχεια μηχανοκίνητη πορεία στη Σκύδρα και συμβολική κατάληψη της Τράπεζας Πειραιώς ( πρώην ΑΤΕ ). Μετά από κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών Συλλόγων, οι αγρότες έχουν παρατάξει τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα στους κόμβους Μελισσίου και Γυψοχωρίου της ΕΟ Θεσσαλονίκης - Έδεσσας, στον κόμβο Μαυροβουνίου της ΕΟ Θεσσαλονίκης - Έδεσσας - Αριδαίας και στη διασταύρωση Πλευρώματος της ΕΟ Σκύδρας - Νάουσας. Αγροτικό μπλόκο έχει στηθεί στον Κοπανό Νάουσας και στην Κουλούρα Ημαθίας. Συγκεντρωμένα τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα βρίσκονται στην είσοδο της Αριδαίας της Πέλλας. 
  • Στην Πιερία: Οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής συγκρότησαν δυο νέα μπλόκα, το ένα στην είσοδο της Κατερίνης και το άλλο στη διασταύρωση του Βαρικού
  • Στις Σέρρες: Τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα έχουν παραταχθεί στα χωριά ΜητρούσιΝέος Σκοπόςκαι Νέα Ζίχνη.
  • Στη Δράμα: Παραμένουν και ενισχύονται καθημερινά τα τρακτέρ και τα αγροτικά μηχανήματα που έχουν παραταχθεί στον κόμβο της Μαυρολεύκης.
  • Στην Ανατολική Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική: Αγρότες με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα έχουν συγκεντρωθεί και παραταχθεί στην Επανωμή, στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης και στα Μουδανιά Χαλκιδικής. Οι αγρότες της Ανατολικής Θεσσαλονίκης μετέβησαν στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης προκειμένου να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους διωκόμενους συναδέλφους τους.Τα μπλόκα αυτά ενισχύονται σε καθημερινή βάση. Την Τετάρτη οι αγρότες συγκεντρώθηκαν στα Πράσινα Φανάρια, ενώ αγρότες μοίρασαν συμβολικά ρύζι στους διερχόμενους οδηγούς στα διόδια των Μαλγάρων. 
  • Στον Έβρο: Την Τετάρτη το πρωί πραγματοποιήθηκε παμπεριφερειακό συλλαλητήριο όλων των αγροτών της Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης μπροστά από το κτίριο της Περιφέρειας στην Κομοτηνή και ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης, η οποία κατέληξε στην Τράπεζα Πειραιώς. Τη Δευτέρα 17 Φλεβάρη, στις 12 το μεσημέρι, θα προχωρήσουν σε νέα συγκέντρωση στην πλατεία Κομοτηνής. Επίσης Την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου στις 8 το βράδυ αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τους: Παπατολίδη Δημήτρη, Γραμματέα της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Τρέλλη Χρήστο υποψήφιο Περιφερειάρχη με το ψηφοδέλτιο της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, θα επισκεφθεί το μπλόκο των αγροτών στον κόμβο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης και θα συναντηθούν με την Συντονιστική Επιτροπή και τους αγωνιζόμενους αγρότες

  • Στην Κρήτη: Στα Χανιά ενισχύεται το μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια. Καθημερινά ανανεώνουν τα αγωνιστικά τους ραντεβού στις 12 το μεσημέρι και στις 6 το απόγευμα. Την Παρασκευή 14 Φλεβάρη στις 7 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί κινητοποίηση στα Μεγάλα Χωράφια με τη συμμετοχή εργατικών σωματείων, συλλόγων αυτοαπασχολουμένων και φορέων των Χανίων.  
  • Στην Ήπειρο: Έχει στηθεί ήδη ένα μπλόκο στην περιοχή Φανάρι (Καναλάκι) Πρέβεζας, με αποφάσεις των τεσσάρων αγροτικών συλλόγων της περιοχής και της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού. Επίσης μπλόκα υπάρχουν και στο Λούρο Πρέβεζας αλλά και στην Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας. Σήμερα αγρότες από τα μπλόκα Φαναριού (Καναλάκι) και Λούρου θα άνοιξαν συμβολικά τα διόδια του Ακτίου.
  • Στη Λήμνο: Η Παλλημνιακή Επιτροπή της ΠΑΣΥ καλεί τους αγροτοκτηνοτρόφους, την Παρασκευή 14 Φλεβάρη, σε προσυγκέντρωση στο Λιβαδοχώρι και εκκίνηση στις 11 π.μ. για Μύρινα. 
  • Στη Ζάκυνθο: Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος καλεί σε κινητοποίηση την Παρασκευή 14 Φλεβάρη στο Σαρακηνάδο (στο ύψος του Νίνος).
  • Στην Εύβοια: Την Τετάρτη 12 Φλεβάρη μετά από κάλεσμα της ΠΑΣΥ και Αγροτικών Συλλόγων της Βορειοκεντρικής Εύβοιας οι αγρότες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Μαντουδίου με περισσότερα από 40 τρακτέρ και γεωργικά μηχανήματα και απέκλεισαν συμβολικά για 3 ώρες την Τράπεζα Πειραιώς.
Στήριξη των αγροτικών κινητοποιήσεων 
Την αγωνιστική τους αλληλεγγύη και συμπαράταξη στις κινητοποιήσεις των αγροτών που βγαίνουν με τα τρακτέρ και τα μηχανήματά τους στους δρόμους και στις πλατείες των χωριών, δίνοντας μια ακόμα σκληρή μάχη ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ, των ελληνικών κυβερνήσεων και των μονοπωλίων, εκφράζουν με κοινή ανακοίνωσή τους το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΟΓΕ και το ΜΑΣ. Καλούν τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τις γυναίκες, τους αυτοαπασχολούμενους να πάρουν μαζικά μέρος στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται από την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων. (Διαβάστε εδώ την κοινή ανακοίνωση) 
Τη συμπαράστασή τους στους αγρότες και την καταδίκη της επίθεσης των ΜΑΤ εκφράζουν μεταξύ άλλων: Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Λάρισας και το Συνδικάτο ΟΤΑ Νομού Λάρισας, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, το Σωματείο Εργαζομένων «Coca Cola 3Ε» Βόλου, το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Ν. Μαγνησίας, ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Μαγνησίας, το Κλαδικό Συνδικάτο ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας, η Ένωση Τύπου - Χάρτου, η ΔΑΣ 304 ΠΕΒ, το Σωματείο Καθαριστριών - Καθαριστών Ν. Μαγνησίας, το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργών - Ιματισμού - Δέρματος Νομού Λάρισας. Τη συμπαράστασή τους στους αγρότες εκφράζουν τα εξής σωματεία από τα Χανιά: Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Σωματείο Τροφίμων Ποτών, Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Χανίων, Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Κισσάμου, Σωματείο Ιατρικών Επισκεπτών, Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση, Σωματείο Εργαζομένων στους Μύλους «Κρήτη». Επίσης, το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού Ν. Λάρισας, η Ομοσπονδία Εργαζομένων Τύπου - Χάρτου, η Γραμματεία Ηρακλείου της ΠΑΣΕΒΕ, η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας, η Γραμματεία Νάξου του ΠΑΜΕ. Επίσης, το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ) Δυτικής Μακεδονίας και οι Σύλλογοι Φοιτητών του ΑΠΘ Ηλεκτρολόγων/Μηχανολόγων Μηχανικών, Ιατρικής, Μαθηματικού, Φιλολογικού, Ψυχολογικού, Γερμανικού, Ιταλικού, Ιστορικού - Αρχαιολογικού, Θεολογίας, Ποιμαντικής, Παιδαγωγικού, Νηπιαγωγών. Επίσης η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Βορειοδυτικής Ελλάδας και Νήσων, ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Περιστερίου«Έλλη Αλεξίου».

Αντανάκλαση: 902