Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Πέφτω από τα σύννεφα: Ο μπουμπούκος ψεύδεται (πάλι)

«Ακόμη και σ' ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Ευρώπης, το νοσοκομείο του Όσλο, η αναμονή στα επείγοντα φτάνει τις 8 ώρες! Μην περιμένουμε να γίνουν θαύματα! Παντού υπάρχει αναμονή» υπουργός Υγείας, Άδωνης Γεωργιάδης γνωστός και ως «μπουμπούκος».
Επειδή πληροφορήθηκα τη δήλωση του Μπουμπούκου περί 8ωρης αναμονής στα νοσοκομεία του Όσλου της Νορβηγίας, ρώτησα έναν γνωστό μου ο οποίος είναι Νορβηγός, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Όσλο, τι ακριβώς συμβαίνει με το σύστημα υγείας τους.
Η απάντηση που έλαβα (μεταφρασμένη) είναι η εξής:
«Εξαρτάται πόσο επείγουσα είναι η κατάσταση. Αν είσαι πολύ άρρωστος, τα επείγοντα σε δέχονται πάντα καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας όλη την εβδομάδα και οι γιατροί έχουν κενά ώστε να μπορούν να κοιτάζουν σοβαρά ασθενείς.Αν δεν έχεις κάτι σοβαρό, δεν χρειάζεται να δεις άμεσα γιατρό.
Όσον αφορά τα νοσοκομεία, δεν υπάρχει κανένα ψήγμα αλήθειας στα περί οκτάωρης αναμονής, είτε πηγαίνεις στα επείγοντα με ασθενοφόρο (που σημαίνει άμεση αντιμετώπιση του περιστατικού) είτε έχεις προγραμματισμένη επίσκεψη».
Με περισσή θρασύτητα για άλλη μία φορά χρησιμοποίησε ψευδή στοιχεία για να απαντήσει σε προσωπικό και ασθενείς που διαμαρτύρονται για τη διάλυση του συστήματος υγείας. Ο υπουργός αφήνει να βασανίζονται ηλικιωμένοι, ασθενείς και άνθρωποι που υποφέρουν ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΙ ΑΥΤΟ.
Το αίσχος που το κόμμα του και το ΠΑΣΟΚ δημιούργησαν δεν συγκρίνεται με το κοινωνικό κράτος των σκανδιναβικών χωρών. Για αυτό πρέπει ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ να πάνε σπίτια τους!
Αντανάκλαση: Από σχόλιο στο facebook
Ποιο είναι, όμως, το νοσοκομείο του Όσλο της Νορβηγίας;

Το πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Όσλο της Νορβηγίας δημιουργήθηκε με την συγχώνευση του Rikshospitalet (το Εθνικό Νοσοκομείο), του Ullevaal πανεπιστημιακού νοσοκομείου και του Aker πανεπιστημιακού νοσοκομείου.

Με... 24.000 εργαζόμενους όλων των ειδικοτήτων, το νέο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Όσλο είναι, πράγματι, ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία στην Ευρώπη!
Αντανάκλαση: ygeia360

Το νορβηγικό νοσοκομείο, που εντυπωσίασε τον υπουργό όταν το επισκέφτηκε πρόσφατα, έχει μερικές χιλιάδες εργαζομένων.

Όπως είπε ο ίδιος ο υπουργός, χτίστηκε με δαπάνες ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, ο ετήσιος προϋπολογισμός του φτάνει τα 800 εκατομμύρια και στην εφημερία του προσέρχονται 120- 140 ασθενείς, ενώ στον «Ευαγγελισμό» 1.300 και άλλοι τόσοι στο «Παπαγεωργίου». 

Όλοι Όσλο...
Αντανάκλασηagelioforos