Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Οι νεοναζί του Κιέβου θα εκπαιδευτούν στα όπλα από τον αμερικανικό στρατό

Την Άνοιξη οι αμερικανοί θα ξεκινήσουν να εκπαιδεύουν και να εξοπλίζουν την ουκρανική εθνοφρουρά.
Την συγκεκριμένη παραδοχή επιβεβαίωσε και επισήμως η ευρωπαϊκή διοίκηση των ΗΠΑ, επισημαίνοντας πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί μέρος της πρωτοβουλίας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για να βοηθήσει την Ουκρανία στο να εφαρμόσει την «εσωτερική άμυνα».
Η χρηματοδότηση του προγράμματος, που έχει ήδη εγκριθεί από το Κογκρέσο, προέρχεται από ένα ειδικό ταμείο στο Πεντάγωνο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ  που όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα ilmanifesto, έχει δημιουργηθεί για «να παράσχει την εκπαίδευση και τον εξοπλισμό σε ξένες δυνάμεις ασφαλείας», ώστε «χώρες-εταίροι να μπορούν να αντιμετωπίζουν σημαντικές προκλήσεις για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ». 

Η επιχείρηση εκπαίδευσης της εθνοφρουράς στην Ουκρανία όπως αναφέρεται, χρειάζεται για να «αποδείξει τη δέσμευση της Αμερικής για την ασφάλεια της Μαύρης Θάλασσας και την αξία των αμερικανικών δυνάμεων να αναπτύσσονται σε απομακρυσμένες περιοχές».

Οι δυνάμεις της ουκρανικής εθνοφρουράς, που αριθμεί σύμφωνα με εκτιμήσεις περίπου 45-50 χιλιάδες εθελοντές, θα εκπαιδευτούν στην δυτική Ουκρανία από τον στρατό των ΗΠΑ στο στρατόπεδο του «Yavo­riv» που βρίσκεται κοντά στην πόλη Lviv (Λεόπολις), περίπου 50 χλμ από τα πολωνικά σύνορα. 

Η Εθνοφρουρά δημιουργήθηκε από την κυβέρνηση του Κιέβου τον Μάρτη του 2014, με μια πρώτη χρηματοδότηση από την Αμερική που άγγιξε τα 19 εκατομμύρια δολάρια, έχει ενσωματώσει στις γραμμές της νεοναζιστικές οργανώσεις οι οποίες έχουν ήδη λάβει στρατιωτική εκπαίδευση από Νατοϊκούς αξιωματούχους για το πραξικόπημα που πραγματοποιήθηκε στο Κίεβο (απόδειξη αποτελούν οι φωτογραφίες που τους δείχνουν να εκπαιδεύονται από το 2006 στην Εσθονία).

Τα νεοναζιστικά τάγματα του Ντονμπάς Azov, Aidar, Dnepr-1, Dnepr-2 και πολλά ακόμη, που αποτελούν την εμπροσθοφυλακή και η δύναμη κρούσης της εθνοφρουράς, αποτελούνται από Ουκρανούς αλλά και Ευρωπαίους νεοναζί. Οι θηριωδίες που έχουν διαπράξει εναντίον αμάχων πολιτών με Ρωσική καταγωγή στην ανατολική Ουκρανία, έχουν καταγραφεί σε δεκάδες βίντεο ντοκουμέντα (αρκεί να «γκουγκλάρει» κάποιος τη φράση «θηριωδίες των νεοναζί στην Ουκρανία»).

Ακόμα και η «Amne­sty Inter­na­tio­nal» έχει καταγγείλει την κυβέρνηση του Κιέβου για ευθύνη σε εγκλήματα πολέμου που έχουν διαπραχθεί από τα συγκεκριμένα τάγματα, ενώ οι ΗΠΑ συνεχίζουν να τα εφοδιάζουν ακόμα και με τεθωρακισμένα οχήματα. Πλέον τους καθιστούν πανίσχυρους, εξοπλίζοντας και εκπαιδεύοντάς τους.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα εντάσσεται στην «επιχείρηση ατλαντική σταθερότητα» που δρομολογήθηκε από την ευρωπαϊκή διοίκηση των ΗΠΑ για τον «καθησυχασμό των συμμάχων, μπροστά στην Ρωσική επέμβαση στο εσωτερικό της Ουκρανίας και τη δρομολόγηση ενός αποτρεπτικού παράγοντα που θα εμποδίσει την Ρωσική ηγεμονία στην περιοχή».

Σαν μέρος της αυξανόμενης ανάπτυξης των δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ανατολική Ευρώπη, το Πεντάγωνο έστειλε «στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες για να ενισχύσουν την αμυντική ικανότητα της Ουκρανίας» και δεσμεύτηκε για τη χορήγηση επιπλέον 46.000.000 δολαρίων για την παροχή «στρατιωτικού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων των οχημάτων και γυαλιών νυχτερινής όρασης». Η Ουάσιγκτον, επομένως, ήδη εξοπλίζει τις δυνάμεις του Κιέβου, που ακόμη και χωρίς να λάβουν βαρέα όπλα από τις ΗΠΑ, μπορούν να τα αποκτήσουν ξοδεύοντας τα εκατομμύρια δολάρια που τίθενται στη διάθεσή τους.

Όλα αυτά την ώρα που Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία αναφέρουν ότι στηρίζουν μια διπλωματική λύση και ως εκ τούτου, διαφωνούν με την παροχή όπλων στο Κίεβο. Αλλά την ίδια στιγμή σε σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες, δεσμεύτηκαν, μαζί με Βρετανία, Ισπανία και Πολωνία, να αναλάβουν αυξημένα καθήκοντα στη διαμόρφωση της «μέγιστης δύναμης» του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με την «Δύναμη Αντίδρασης», που μετράει από 13 χιλιάδες έως 30 χιλιάδες άνδρες και που είναι εξοπλισμένο με έξι κέντρα διοίκησης και ελέγχου στην Εσθονία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, την Πολωνία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία.

Την ίδια ώρα οι ΗΠΑ, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη σύνοδο κορυφής στο Μινσκ για την Ουκρανία (στην οποία και σκόπιμα δεν συμμετέχουν), καθησυχάζουν διαμηνύοντας πως μεταξύ συμμάχων «δεν υπάρχουν διαφωνίες, όλοι συμφωνούμε ότι δεν μπορεί να υπάρξει στρατιωτική λύση». 

Αυτό την ίδια στιγμή που οι ΗΠΑ εξοπλίζουν και εκπαιδεύουν τους Ουκρανούς νεοναζί, τροφοδοτώντας έτσι, τις φλόγες του πολέμου στην καρδιά της Ευρώπης.
Αντανάκλαση