Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

«Ο αγώνας κλιμακώνεται»

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΟΥΤΑΣ: Στα μπλόκα θα αποφασιστεί πώς θα γίνει αυτό
Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας και στα μπλόκα θα αποφασίσουμε πώς θα γίνει αυτό, με ποιές μορφές, είπε ανάμεσα σε άλλα ο Βαγγέλης Μπούτας, μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, μιλώντας πριν από λίγο στο μεγάλο συλλαλητήριο αλληλεγγύης.

Μεταξύ άλλων, ο Βαγγέλης Μπούτας σημείωσε ανάμεσα σε άλλα: «Οι αγρότες ξέρουμε ότι σύμμαχοί μας είναι τα λαϊκά στρώματα. Οι αγρότες από μόνοι μας δεν μπορούμε να σηκώσουμε το βάρος αυτού του αγώνα. Οφείλουμε να είμαστε εργατιά - αγροτιά μια φωνή και μια γροθιά. Κυβέρνηση και παπαγαλάκια προσπάθησαν να παίξουνε το παιχνίδι του "διαίρει και βασίλευε". Δεν τους πέρασε. Δεν μπόρεσαν να στρέψουνε τα λαϊκά στρώματα εναντίον μας».

Σε άλλο σημείο, αφού αναφέρθηκε αναλυτικά στα αιτήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς, όπως αυτά καταλήχτηκαν στη μεγάλη πανελλαδική σύσκεψη με πρωτοβουλία του μπλόκου της Νίκαιας και με αιχμή την άμεση απόσυρση του σχεδίου - λαιμητόμου για το Ασφαλιστικό και βέβαια των φορολογικών μέτρων που πνίγουν τη μικρομεσαία αγροτιά.

Είπε μεταξύ άλλων: «Οι Αγροτικοί Σύλλογοι και Ομοσπονδίες πρέπει να ενισχυθούν σε κάθε χωριό και κάθε Νομό, να βρίσκονται σε συνεχή δράση και επαφή με τους αγρότες. Ένα χρόνο παλεύουμε τώρα με συνεχείς παρεμβάσεις για να καταφέρουμε να φτάσουμε σήμερα να αναπτυχθεί αυτό το μεγάλο αγροτικό κίνημα». Αναφερόμενος στην στήριξη από δημάρχους και νομάρχες, τόνισε με έμφαση: «Όσοι μας στηρίζουν να το κάνουν με τα αιτήματα που έχουμε εμείς και όχι να ζητάνε να τα αλλάξουμε».

Καταλήγοντας υπογράμμισε: «Πρέπει να ανοίξουμε το δρόμο, ώστε εμείς που παράγουμε να κάνουμε και κουμάντο την ζωή μας. Δηλώνουμε ότι ο αγώνας μας συνεχίζεται. Από Δευτέρα μαζευόμαστε στα μπλόκα να συζητάμε για την πορεία του. Κλιμακώνουμε την πάλη μας».

Αντανάκλαση: 902