Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

«Οι αγρότες δίνουν αγώνα επιβίωσης»

Κώστας Τζέλλας: Οι αγρότες δεν μπορούν να φύγουν από τα μπλόκα και να γυρίσουν στα χωριά τους
«Έχουμε και επιμονή και υπομονή», τόνισε ο Κώστας Τζέλλας από το μπλόκο της Νίκαιας, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1, κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου της Αθήνας, τονίζοντας ότι αν η κυβέρνηση δεν πάρει πίσω το Ασφαλιστικό, το Φορολογικό, αν δεν καταργήσει τα τεκμήρια διαβίωσης και αν δε δώσει αφορολόγητο στους αγρότες, αν δε μειώσει το κόστος παραγωγής τώρα, οι αγρότες δεν μπορούν να φύγουν από τα μπλόκα και να γυρίσουν στα χωριά τους.


«Αυτός ο αγώνας που κάνουμε είναι αγώνας επιβίωσης» ξεκαθάρισε.

Αντανάκλαση: 902

Μόνη ελπίδα η συμμαχία εργατών, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων


Κλιμακώνουμε τον αγώνα με 48ωρη απεργία, τόνισε ο Βασίλης Σταμούλης πρόεδρος της ΟΕΚΙΔΕ, μιλώντας πριν από λίγο στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, προειδοποιώντας την κυβέρνηση να μην τολμήσει να φέρει για ψήφιση το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Είπε ακόμη ότι ο αγώνας των αγροτών είναι κοινός με τον αγώνα των κλωστοϋφαντουργών, γιατί -όπως τόνισε- οι μεγαλοβιομήχανοι θέλουν να αγοράζουν μισοτιμής το βαμβάκι και να έχουν εργάτες με τσακισμένα δικαιώματα. 

«Πρέπει να τους βγάλουμε από το σβέρκο μας», σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι η πραγματική ελπίδα βρίσκεται στη συμμαχία αγροτών, εργατών και αυτοαπασχολούμενων.

Μεταξύ άλλων στην ομιλία του τόνισε:

Χαιρετίζουμε την απόφασή σας να μπλοκάρετε την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ να πετάξει εκτός παραγωγής τη φτωχομεσαία αγροτιά, το ότι αποφασίσατε σήμερα να έρθετε στην Αθήνα ως αγωνιστές αγρότες και όχι αύριο, ξεκληρισμένοι στις ουρές των ανέργων.

Σήμερα όχι μόνο εξουδετερώνουμε την άθλια προπαγάνδα τους και τον κοινωνικό αυτοματισμό, αλλά με μια φωνή τους λέμε: «Μην τολμήσετε να φέρετε για ψήφιση το νόμο-λαιμητόμο». Μπορούμε σήμερα πιο καθαρά να δούμε τι φταίει, «τι έχουν τα έρμα και ψοφάν;». 

Γιατί εμείς στον κλάδο της Κλωστοϋφαντουργίας, του Ιματισμού και του Δέρματος και οι αγρότες και κτηνοτρόφοι, που παράγετε την πρώτη ύλη, το βαμβάκι, το μαλλί, το δέρμα, οδηγούμαστε στην εξαθλίωση, στην ανεργία, στις συντάξεις πείνας, στη δουλειά μέχρι τον τάφο; Ποιος κερδίζει;

Οι εμποροβιομήχανοι και του δικού μας κλάδου, μέσα από Σύνδεσμο Βιομηχάνων Κλωστοϋφαντουργών, δεν είναι που ενέκριναν πρώτοι το σχέδιο της κυβέρνησης και ζητάνε να ολοκληρωθεί γρήγορα η αξιολόγηση του προγράμματος; 

Αυτοί έχουν να παίρνουν. Για τα κέρδη τους κόπτονται. Πέρα από τις ενισχύσεις και τα κίνητρα που εμείς θα πληρώσουμε, εξασφαλίζουν ότι θα παίρνουν από εσάς μισοτιμής το βαμβάκι και θα έχουν εργάτες με τσακισμένα δικαιώματα. Να δουλεύουμε γι' αυτούς, εργάτες και αγρότες, ήλιο με ήλιο και χωρίς Κοινωνική Ασφάλιση.

Πώς θα απαλλαγούμε από την ανεργία αν δεν βγάλουμε αυτούς, το ζυγό τους, από το σβέρκο μας; Αρκετά πληρώσαμε. Να πληρώσουν αυτοί και το κράτος τους. Εμείς, στο χωράφι και το εργοστάσιο, που με τα χέρια και το μυαλό μας παράγουμε τον πλούτο, γνωρίζουμε τι σημαίνει «μια γροθιά», ότι η δύναμή μας πολλαπλασιάζεται αν γίνουμε μια γροθιά εργατιά, αγροτιά, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες, νεολαία, συνταξιούχοι. Η συμμαχία μας θα φέρει αποτελέσματα για εμάς. Αυτή είναι η πραγματική μας ελπίδα.

Αντανάκλαση: 902