Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Χρυσαυγίτες χτύπησαν δημοσιογράφο του Ριζοσπάστη στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής

«Τους νέους τραμπουκισμούς μελών και στελεχών, μπράβων της Χ.Α.» καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ
Όπως σημειώνει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του «οι ναζιστές της ΧΑ, στη συζήτηση που ήταν προγραμματισμένη με θέμα το προσφυγικό, άρχισαν να προκαλούν και να προπηλακίζουν όσους ήθελαν να αποχωρήσουν από τη συνεδρίαση κατά τη διάρκεια της ομιλίας του περιφερειακού συμβούλου της ΧΑ και του ρατσιστικού οχετού που αυτός εκτόξευε».

«Κατά τη διάρκεια των προπηλακισμών επιτέθηκαν και χτύπησαν το δημοσιογράφο του Ριζοσπάστη Π. Αναστασιάδη που κάλυπτε τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου» προσθέτει το ΚΚΕ, καταλήγοντας στην ανακοίνωσή του:

 «για μια ακόμα φορά η ναζιστική εγκληματική ΧΑ δείχνει το αποκρουστικό ρατσιστικό της πρόσωπο. Ο ελληνικός λαός που καθημερινά εκφράζει την αλληλεγγύη του στους χιλιάδες πρόσφυγες χρειάζεται να απομονώσει τους φασιστές της ΧΑ και το χυδαίο ρατσισμό τους».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» απαίτησε να αδειάσει η αίθουσα από τους τραμπούκους της ΧΑ και να σταματήσει η συνεδρίαση μέχρι να αποχωρήσουν. Τελικά αποχώρησαν από την αίθουσα και σε αυτή τη διαδικασία χτύπησαν τον δημοσιογράφο του «Ριζοσπάστη» που κάλυπτε τη συνεδρίαση.

Το Περιφερειακό συμβούλιο Αττικής διεκόπη μετά την επίθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο χώρο υπήρξε και αντιπαράθεση ανάμεσα σε μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τους νεοναζί. Όπως διαβάζουμε στο newsit, η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής διεκόπη μετά από βίαιο επεισόδιο που εκδηλώθηκε την ώρα που ανέβηκε να μιλήσει ο επικεφαλής της παράταξης «Ελληνική Αυγή», Ηλίας Παναγιώταρος, στη συζήτηση για το Προσφυγικό. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα θεωρεία των επισκεπτών είχαν συγκεντρωθεί περισσότερα από 20 άτομα που ξεκίνησαν να χειροκροτούν την ώρα που άρχισε την ομιλία του ο Η. Παναγιώταρος.

Στον ίδιο χώρο υπήρχαν και νεαρά άτομα προσκείμενα στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Μεταξύ των δύο ομάδων υπήρξαν φραστικά μικροεπεισόδια πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση και όταν άρχισε η ομιλία Παναγιώταρου, οι νεαροί θέλησαν να φύγουν μαζί με περιφερειακούς συμβούλους και εμποδίστηκαν από τους «αντιπάλους». 

Οι τόνοι ανέβηκαν επικίνδυνα με τον Η. Παναγιώταρο να... ουρλιάζει από το μικρόφωνο με ύβρεις όπως «τραμπούκοι», «μαχαιροβγάλτες», «κότες», απευθυνόμενος στους περιφερειακούς συμβούλους του ΚΚΕ.

Λίγο αργότερα, ο δημοσιογράφος του Ριζοσπάστη Π. Αναστασιάδης, που παρακολουθούσε τη συνεδρίαση δέχθηκε μπουνιές όταν προσπάθησε να σταματήσει την επίθεση κάποιων χειροκροτητών της «Χρυσής Αυγής», οι οποίοι με την σειρά του προσπάθησαν να αρπάξουν το κινητό με το οποίο κάποιος τραβούσε βίντεο!

Κάποιοι άλλοι σύμβουλοι, μάλιστα, δέχτηκαν προπηλακισμούς από τους ίδιους την ώρα που προσπαθούσαν να βγουν από την αίθουσα. Οι αστυνομικοί που υπήρχαν έξω από την αίθουσα δεν μπήκαν στην φάση του επεισοδίου και όταν ρωτήθηκαν, απάντησαν ότι δεν τους κάλεσε η διοίκηση της Περιφέρειας.