Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Βρέθηκε ο «περίεργος» που αγοράζει την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, κ. Τσίπρα!

Η πολιτική απάτη και ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός μπορεί να ονομαστεί και αλλιώς: ΣΥΡΙΖΑ
ΤΣΙΠΡΑΣ
«Ελπίζω να σας δω και του χρόνου και να μην σας έχει αγοράσει κανένας περίεργος κι έχετε κρυφτεί»! Αυτά έλεγε ο Αλέξης Τσίπρας, για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, τον Σεπτέμβριο του 2013. Έλεγε κι άλλα, τα οποία μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί.

Στο τέλος του βίντεο (1.16) είναι που ο πρωθυπουργός αναρωτιόταν αν θα βρεθεί «κανένας περίεργος» για να αγοράσει…


Σήμερα, όπως είναι ήδη γνωστό, το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε πως η ΤΡΑΙΝΟΣΕ πέρασε στην Ferrovie Dello Stato Italiane S.p.A. (ιταλικοί σιδηρόδρομοι) για  45 εκατ. ευρώ.

trainose

Ας θυμηθούμε τώρα, ξανά, τι έλεγε ο πρωθυπουργός, τότε (τον Σεπτέμβριο του 2013), και μάλιστα και με μια δόση …μαγκιάς: «Ελπίζω να σας δω και του χρόνου και να μην σας έχει αγοράσει κανένας περίεργος κι έχετε κρυφτεί».
 
  Η πρώτη αντίδραση μπορεί να είναι η εξής: Ε, και; Ένα ακόμα ένα ψέμα του κ. Τσίπρα! Σε κάθε κίνηση της κυβέρνησης, υπάρχει κι ένα βίντεο όπου τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, έλεγαν ακριβώς τα αντίθετα! Τα επιχειρήματα τους τα ξέρουμε: Η κυβέρνηση πρέπει να κρίνεται, σύμφωνα με αυτά που είπε, αφού υπέγραψε το μνημόνιο, διότι μετά κέρδισε τις εκλογές!

 Για τέτοιου είδους αντιφάσεις λόγων και πράξεων, των αυτοαποκαλούμενων αριστερών του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει χαρακτηρισμός: Ξεφτίλα! Δεν θα ένοιαζε κανέναν εάν θέλουν να ξεφτιλίζονται οι κυβερνώντες, εάν όλα αυτά δεν είχαν αποτελέσματα στη ζωή όλων μας. Δεν θα μιλήσουμε για κατάντια, διότι αυτό προϋποθέτει και κάτι: Πως είχαν άλλες προθέσεις, αλλά κατάντησαν να κάνουν τα αντίθετα.

  Όταν μπορείς να διαχειριστείς μια χαρά τα ξεπουλήματα αεροδρομίων (και στη γερμανική Fraport), λιμανιών (στην κινέζικη COSCO), του ΟΤΕ (στη Deutsche Telekom), τότε δεν έχεις κανένα θέμα. Μήπως θα μας πούνε κι αυτοί το παραμύθι που λέει πως είναι διαφορετικό το ξεπούλημα σε εταιρεία άλλης χώρας με κρατική συμμετοχή;..

 Όταν δίνεις το Ελληνικό στον Λάτση και είσαι διαθέσιμος να ξεπουλήσεις ολόκληρη τη χώρα, σε Έλληνες και ξένους Λάτσηδες, τότε δεν έχεις κανένα πρόβλημα.

  Όταν «τσακώνεσαι» με τους εκπροσώπους της ΝΔ, για το εάν πέτυχες την καλή τιμή στο ξεπούλημα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (οι Νεοδημοκράτες λένε πως είχαν καλύτερες προσφορές), τότε είσαι μια χαρά.

 Όταν τα κάνεις όλα αυτά, τότε υπάρχει ένα απλό συμπέρασμα: Ήσουν αποφασισμένος ότι θα φτάσεις μέχρι εδώ. Αυτό μπορεί να ονομαστεί πολιτική απάτη και πολιτικός τυχοδιωκτισμός. Μπορεί να ονομαστεί και αλλιώς: ΣΥΡΙΖΑ.

Αντανάκλαση: imerodromos