Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Απεργιακά Χριστούγεννα για τους εργαζόμενους της Amazon

Με απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στα Χριστούγεννα για τις αμοιβές και τις συνθήκες εργασίας προειδοποιεί το γερμανικό εργατικό συνδικάτο Βέρντι την πολυεθνική εταιρεία Amazon, τον μεγαλύτερο όμιλο λιανικής πώλησης στον κόσμο του ίντερνετ.


Καθώς συνεχίζεται η διαμάχη του συνδικάτου και της εταιρείας για τις αμοιβές και τις συνθήκες εργασίας, μέλος του ΔΣ του συνδικάτου, ανέφερε ότι το εργατικό συνδικάτο έχει ήδη προειδοποιήσει τα μέλη του ότι θα μπορούσε να γίνει απεργιακή κινητοποίηση κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.

«Πρέπει να αναμένονται και άλλες απεργίες» ανέφερε στην εφημερίδα «Welt am Sonntag» η Στέφανι Νούτζερμπέργκερ μέλος του διοικητικού συμβουλίου του συνδικάτου που έχει οργανώσει αρκετές «σύντομες» απεργίες την φετινή χρονιά, προσπαθώντας να αναγκάσει την Amazon να δεχθεί μια συλλογική σύμβαση για τους όρους απασχόλησης.

Η Νούτζερμπέργκερ είπε ότι το εργατικό συνδικάτο έχει ήδη προειδοποιήσει τα μέλη του ότι θα μπορούσε να γίνει απεργιακή κινητοποίηση κατά την περίοδο των Χριστουγέννων «Εμείς θα επικεντρωθούμε στις ημέρες που θα είναι ιδιαίτερα ενοχλητικές για την επιχείρηση», ανέφερε σε συνέντευξη της στην εφημερίδα «Welt am Sonntag» που δημοσιεύθηκε την Κυριακή.  

Η Amazon απασχολεί περίπου 9.000 άτομα στη Γερμανία, που είναι η μεγαλύτερη αγορά της εταιρείας εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών. 

Οι πωλήσεις της Amazon σημείωσαν αύξηση στη Γερμανία σχεδόν κατά 21% το 2012 στα 8,7 δισεκατομμύρια δολάρια, που αντιπροσωπεύουν το ένα τρίτο του συνολικού κέρδους της εταιρείας σε περιοχές εκτός ΗΠΑ.
Αντανάκλαση: topontiki