Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Το πρώτο μήνυμα των αγροτών: «Μας ξεκληρίζουν»

«Να ανατρέψουμε τα μέτρα ακόμα και αν τα ψηφίσουν»
Ηχηρό και αγωνιστικό μήνυμα έστειλε στην Κυβέρνηση η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας, πραγματοποιώντας χθες την πρώτη της μεγάλη κινητοποίηση στον Πύργο, εν όψει της ψήφισης των νέων μέτρων που φέρουν ανατροπές στο ασφαλιστικό, στο συνταξιοδοτικό, στη φορολογία και σε μια σειρά από άλλα θέματα που σύμφωνα με τους αγρότες είναι αδύνατο για εκείνους να καταφέρουν να ανταποκριθούν.
Η χθεσινή συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε αρχικά στον κόμβο του Αγ. Γεωργίου στον Πύργο, με συμβολικό αποκλεισμό της Ε.Ο. Πύργου-Πατρών, αποτελεί μια πρώτη προειδοποίηση προς την πολιτική ηγεσία,  καθώς οι αγρότες της Ηλείας, δε σκοπεύουν να δεχτούν, τα νέα μέτρα και ετοιμάζονται για περαιτέρω κινητοποιήσεις. Λίγο αργότερα, οι αγρότες, κατευθύνθηκαν στην Δ.Ο.Υ. Πύργου αποκλείοντας την είσοδο της εφορίας, για αρκετή ώρα.
Οι κινητοποιήσεις είναι πάντως βέβαιο πως θα συνεχιστούν. Άλλωστε για το λόγο αυτό αντιπροσωπεία της ΟΑΣΗ θα βρεθεί στις 18 του μηνός στη Λάρισα, προκειμένου να συμμετάσχει στη συνέλευση των πανελλαδικών μπλόκων. Πρόταση της ΟΑΣΗ θα είναι η περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Χρήστος Γιαννόπουλος
Πρόεδρος ΟΑΣΗ
«Να ανατρέψουμε τα μέτρα ακόμα και αν τα ψηφίσουν»
Δεν αντέχουμε άλλα βάρη. Η κυβέρνηση να πάει να τα  πάρει από αυτούς που έχουν δημιουργήσει αυτή την κατάσταση. Η μικρομεσαία αγροτιά συγκεντρώνεται την Κυριακή στις 18 του μήνα στη Λάρισα προκειμένου να αποφασίσουμε από κοινού τις περαιτέρω κινήσεις μας. Από ότι δείχνουν τα πράγματα θα υπάρξουν και άλλες κινητοποιήσεις τον μικρομεσαίων αγροτών που δεν είμαστε διατεθειμένοι να  εγκαταλείψουμε τη γη που κληρονομήσαμε από τους πατεράδες μας. Έχουμε δείξει ότι μπορούμε να ανατρέψουμε τα μέτρα ακόμα και όταν τα βάζουν σε εφαρμογή.

Στάθης Κούφης
Κτηνοτρόφος, γραμματέας ΟΑΣΗ
«Έρχονται μαύρες μέρες για την αγροτιά»
Αυτό που προκύπτει δεν είναι μόνο το φορολογικό που κάποιοι το βάζουν σα σημαία, αλλά το σύνολο των προβλημάτων που υπάρχουν στον αγροκτηνοτροφικό κόσμο, όπως το αφορολόγητο πετρέλαιο, τις εισφορές που πρέπει να πληρώσουμε στον ΟΓΑ. Αν πέρυσι ήταν τα μισά αγροτικά σπίτια χωρίς γιατρό, φέτος θα είναι όλα. Θα αρρωσταίνουν τα παιδιά μας και δε θα έχουμε τι να τα κάνουμε. Η κυβέρνηση μας κοροϊδεύει και στο θέμα της φορολογίας, προτείνει ισοδύναμα που μετακυλύουν το βάρος στους υπόλοιπους εργαζόμενους με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αγοράζουν τα προϊόντα μας. 

Θανάσης Βομπίρης
Μέλος Αγροτικού Συλλόγου Χειμαδιού- Σοπίου
«Ή ζούμε ή πεθαίνουμε»
Η σημερινή κινητοποίηση είναι η τελευταία μας ελπίδα. Αναγκαστήκαμε να βγούμε στο δρόμο γιατί αυτά τα μέτρα είναι ο τρόπος ώστε να ξεκληρίσουν τους μικρούς αγρότες και να δημιουργηθούν μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι. Να δώσουμε τη γη μας στις τράπεζες για να περάσουν σε επιχειρηματίες και σε μεγαλοαγρότες. Εμείς θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας και θα πάμε μέχρι τέλους. Αν δεν κερδίσουμε αυτή τη φορά θα παρατήσουμε τα κτήματά μας. Ή ζούμε ή πεθαίνουμε!

Χρήστος Σταυρόπουλος
Αγρότης από το Σόπι
«Μας ξεκληρίζουν»
Δεν θα έχουμε να πληρώσουμε την ασφάλεια του ΟΓΑ, για εμάς και για ην οικογένειά μας. Είμαστε μικροί αγρότες και όχι τσιφλικάδες. Έχουμε δηλαδή 20-30 στρέμματα και προσπαθούμε να επιβιώσουμε. Τα νέα μέτρα είναι για εμάς ταφόπλακα. Μας σβήνουν, μας εξοντώνουν, μας ξεκληρίζουν. Πάνε μας βγάλουν από τα χωράφια μας. Είμαστε διατεθειμένοι να φτάσουμε μέχρι το υπουργείο. Δεν μπορούμε να αντέξουμε τα μέτρα αυτά.

Δημητρουλόπουλος Δημήτριος
Αγρότης από τη Βροχίτσα
«Να μην τα ψηφίσουν οι βουλευτές μας»
Οι κυβερνήσεις αλλάζουν αλλά τα προβλήματα σωρεύονται, για την αγροτιά και πολλαπλασιάζονται. Η κυβέρνηση αυτή που θέλει να λέγεται και αριστερά, προωθεί επώδυνα μέτρα. Δε θα έχει χαριστεί ποτέ τίποτα. Αν δε διεκδικήσουμε τα δίκαια αιτήματά μας, δε θα τα καταφέρουμε. Μας αυξάνουν τις εισφορές στον ΟΓΑ και για το πιο απλό πράγμα πρέπει να πάμε στην Πάτρα. Καλώ τους βουλευτές της Ηλείας να μη ψηφίσουν τα μέτρα, και να έρθουν να τους σφίξουμε το χέρι. 
Αντανάκλαση: patrisnews